Kendrick Lamar nastupit će na sljedećem Super Bowlu. Evo što znamo
Kendrick Lamar nastupit će na sljedećem Super Bowlu. Evo što znamo

Kendrick Lamar nastupit će na sljedećem
Super Bowlu. Evo što znamo

Objavljeno je tko će nastupati na poluvremenu Super Bowl natjecanja 2025. godine. Iz NFL-a su objavili kako će to biti popularni reper Kendrick Lamar. Podsjetimo, Lamar je već nastupio na ovom događaju, no ne kao solo izvođač, nego kao dio nastupa Dr. Drea 2022. godine. Tada su skupa Super Bowl pozornicu dijelili spomenuti Dre, Snoop Dogg, 50 Cent, Mary J. Blige, Kendrick te Eminem.

Njegov solo nastup na Super Bowlu zakazan je za 9. veljače 2025. godine u New Orleansu, a producirat će ga reper Jay-Z. On je producirao i zadnjih pet Super Bowl nastupa.

Rap glazba je i dalje najutjecajniji žanr do danas. A ja ću biti tamo da podsjetim svijet zašto. Odabrali su pravog, rekao je Lamar u izjavi, a Jay-Z dodao: Kendrick Lamar doista je umjetnik i izvođač koji se pojavljuje jednom u generaciji. Njegova duboka ljubav prema hip-hopu i kulturi oblikuje njegovu umjetničku viziju. Ima neusporedivu sposobnost definiranja i utjecaja na kulturu na globalnoj razini. Kendrickov rad nadilazi glazbu, a njegov će se utjecaj osjećati godinama koje dolaze.

Lamar je jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih repera današnjice, a na scenu je stupio sa svojim mixtapeom Section.80 iz 2011. da bi godinu kasnije izdao svoj prvi album, uspješni good kid, m.A.A.d city. Osvojio je 17 Grammyja, a njegov album DAMN. iz 2017. osvojio je Pulitzerovu nagradu za glazbu, čime je postao prvi neklasični ili jazz umjetnik koji je osvojio tu prestižnu čast.

Ove godine poprilično je punio medijske stupce zbog javne svađe s reperom Drakeom. Kako to inače biva u svijetu hip-hopa, dvojica repera svoju svađu su prenijeli u stihove, obojica izbacivši diss-trackove. Bilo da ste tim Drake ili tim Kendrick, ne možemo osporiti ogroman utjecaj Kendricka Lamara na hip-hop i veseliti se njegovom nastupu na Super Bowlu. Jer ako nešto zna, to je napraviti show!

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori