Jeste li već čuli za Grotta Palazzese, restoran u špilji na jugu Italije?
Jeste li već čuli za Grotta Palazzese, restoran u špilji na jugu Italije?

Jeste li već čuli za Grotta Palazzese,
restoran u špilji na jugu Italije?

Italija je zemlja puna sadržaja i predivne prirode. Mjesto je to koje spaja tradiciju i suvremenu kulturu. Puna je kulturnih znamenitosti, finih gastro delicija, pitoresknih krajolika i prizora koji su vječna inspiracija posjetiteljima.

Iako su gradovi poput Venecije, Verone i Rima najčešći izbor, ovoga smo puta izdvojili jedan gradić koji svojim izgledom privlači turiste iz cijeloga svijeta. Riječ je o gradiću Polignano a Mare, na samom jugu Italije, koji je uistinu pravi dragulj kada su putovanja u pitanju.

Polignano-a-Mare_wirestock_iStock-1564959992

Očaravajuće mjesto s mediteranskom hranom

Mjesto je to na kojem možete uživati u morskim plodovima, a u ljetnim danima opuštati se na plaži. Ovaj mali obalni grad smješten je na litici s jednim od najljepših pogleda na more. No, osvojio nas je i jedinstvenim restoranom u špilji.

Grotta Palazzese – restoran u špilji

Grotta Palazzese smješten je u jednoj od najljepših špilja ovog mjesta, po kojoj je i dobio ime, s pogledom na Jadransko more. To je ekskluzivno i jedinstveno mjesto, na kojem su još davnih 1700-ih godina talijanske plemićke obitelji održavale svoje večeri i domjenke.

Jedan dio restorana gleda na pučinu i zalasci sunca s ovog mjesta sigurno ostaju u sjećanju dugo vremena. Grotta Palazzese oduvijek je bila nezaobilazna destinacija za one koji vole otkrivati ​​očaravajuća mjesta i u potrazi su za profinjenom kuhinjom.

No, postoje pravila…

Restoran može primiti 150 gostiju, a pogled s terase je zaista magičan. Otvoren je od svibnja do listopada, a svoje mjesto trebate rezervirati. Osim rezervacija, trebaju se poštivati i neka pravila. Stol možete rezervirati maksimalno za šest osoba, a pripaziti morate i na dress code koji je striktniji za večeru, nego ručak. Stoga ako planirate na romantičnu večeru, muškarci ne smiju imati kratke hlače ni natikače/sandale.

Prilikom rezervacije, ne možete birati stol, već se on dodjeljuje na ulasku. Također, maksimalno se ovdje možete zadržati do dva sata. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici, gdje možete i rezervirati ručak ili večeru.

Sve u svemu, planirate li skoro put u Italiju, dodajte na svoj popis i ime ovog restorana.

Foto: Instagram (@raespellingx, @yaroslavna_sh), iStock

Učitati još
Zatvori