Pronašli smo parfumeriju u kojoj možete kreirati svoj savršeni parfem na osnovu testa osobnosti
Pronašli smo parfumeriju u kojoj možete kreirati svoj savršeni parfem na osnovu testa osobnosti

Pronašli smo parfumeriju u kojoj možete kreirati svoj savršeni parfem na osnovu testa osobnosti

Svi ljubitelji parfema znaju da je odabir idealnog mirisa stavka kojoj se posvećuje posebna pažnja. Vrijeme provedeno ispred polica s parfemima može trajati nekoliko sati, a zbog nemogućnosti da sami napravimo izbor nerijetko se savjetujemo i s ljudima iz svoje okoline. Međutim, svatko ima određene preferencije kada su u pitanju mirisi. Pojedini preferiraju cvjetne note, drugi parfeme koji mirišu na bademe, pistacije i ljašnjak. Napoljetku, tu su i oni koli naprosto obožavaju vaniliju. Ipak, ako ste u nedoumici koju mirisnu notu ćete sljedeći put isprobati, parfumerija u Beču može tu odluku donijeti umjesto vas i to na osnovu kratkog testa osobnosti.

Parfumerija Cosmotheca je prilično jedinstvena

Cosmotheca predstavlja unikatno i nesvakidašnje osjetilno iskustvo s obzirom na to da u ponudi ima parfeme koji se temelje na različitim tipovima osobnosti. Ipak, bitno je naglasiti da je pun naziv ove parfumerije Algorithmic Perfumery X Cosmotheca, a ona se nalazi na nekoliko lokacija širom svijeta. Međutim, nama je prostorno najbliža ona u Beču. Zbog toga je vrlo lako možete posjetiti već tijekom sljedećeg posjeta ovom austrijskom gradu. Smještena u ulici Wollzeile 17, parfumerija radi od ponedeljka do subote – i to od 10 do 19 sati, odnosno subotom do 18 sati.

Parfumerija Cosmotheca kreira mirise na osnovu vaše osobnosti

Parfumerija koja je privukla pažnju ljubitelja parfema pruža vam mogućnost da iskusite proces kreiranja parfema iz prve ruke. Ipak, ovo iskustvo postaje potpuno personalizirano s obzirom na to da se mirisi kreiraju u skladu sa vašom osobnosti i preferencijama. Naime, na osnovu upitnika koji je je u formi testa osobnosti, umjetna inteligencija napravit će tri različita mirisa koja su vam u potpunosti prilagođena. Samim time, ako planirate skori posjet parfumeriji, vrlo brzo ćete shvatiti da niti jedan kreirani miris nije isti.

Testu osobnosti pristupate putem QR koda. On potom vodi do aplikacije kreirane u ovu svrhu. Dobijeni kod koji je personaliziran trebate unijeti u uređaj.  Upravo tada počinje čarolija. Kao rezultat ovog procesa dobit ćete tri parfema od 5ml koje možete ponijeti sa sobom, a da ih nakon nekoliko dana vratite i – po želji – u njih dodate još neke mirisne note. Na taj način, mirise ćete moći isprobati više puta, te da se odlučite koji vam se najviše sviđa.

Kreiranje unikatnog parfema koji nitko drugi neće imati je želja mnogih, a Algorithmic Perfumery X Cosmotheca to pretvara u stvarnost. Uz to, glavna prednost ovog koncepta je činjenica da spaja edukativni, informativni i zabavni aspekt. Mogućnost da se neposredno sudjeluje u kreiranju parfema nije česta pojava, te je ova parfumerija privukla pažnju mnogih. Stoga, posjet njoj odmah dodajemo na wish listu – a sigurni smo da ćete isto učiniti i vi. Cijena ovog iskustva iznosi 45 eura.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@hannaschonberg, @cosmotheca_vienna, @jane.wsimply)

Učitati još
Zatvori