Serija Bad Monkey neočekivan je hit kod publike i kritičara. Gledate li je?
Serija Bad Monkey neočekivan je hit kod publike i kritičara. Gledate li je?

Serija Bad Monkey neočekivan je hit kod
publike i kritičara. Gledate li je?

Jedna od TV serija koja vam je možda prošla ispod radara, no hit je kod publike i kritičara je Bad Monkey. Riječ je o dramediji u kojoj glavnu ulogu tumači američki glumac Vince Vaughn. Poznat po komedijama ranih 2000-tih, ali i početkom 2010-ih, Vaughna odavno nismo gledali u ovakvoj ulozi. U zadnje vrijeme rijetko se pojavljuje na ekranu, a zadnje smo ga gledali u dramama True Detective te Brawl in Cell Block 99. Bad Monkey vraća se njegovim korijenima, a gledatelji je obožavaju. Evo o čemu je riječ.

Bad Monkey
Bad Monkey

Krimi-komedija

Bad Monkey je krimi-komedija koja prati Andrewa Yancyja (Vaughn). On je bivši detektiv koji sada radi kao inspektor restorana u Floridi. Kada jedan turist tijekom pecanja pronađe ljudsku ruku u oceanu, Andrewa taj događaj povuče nazad u njegove detektivske korijene, ali i u svijet pohlepe i korupcije. Kako i naslov serije sugerira, pojavi se i majmunčić.

Za razliku od binge kulture u kojoj smo već popriličan broj godina, Bad Monkey prikazuje se na Appleu epizodu po epizodu, što je možda čak i jedan od razloga zašto je toliko popularan kod publike. Ima deset epizoda, a do sad ih je izašlo pet. Bad Monkey je temeljen na istoimenoj knjizi, a kreator je Bill Lawrence, čovjek iza popularnih serija Scrubs, Ted Lasso i Shrinking. Uz Vincea Vaughna se pojavljuju i Michelle Monaghan, Rob Delaney, L. Scott Caldwell, Jodie Turner-Smith, a u ulozi majmunčića je Crystal.

Bad Monkey
Bad Monkey

Neočekivan hit

U moru novih serija koje nam izlaze skoro svakodnevno, mnogi odlični naslovi često prođu nezamijećeno. Bad Monkey je hit kod kritičara koji su je na Rotten Tomatoesu ocijenili s visokih 92%. Ipak, kao da se o njoj ne priča toliko. Kada je najavljena, serija nije bila jedna od onih koje jedva čekamo, no ispostavilo se da sada gledatelji jedva čekaju novi tjedan kako bi izašla još jedna epizoda. Uspjeh serije može se objasniti zbog jednostavne radnje i to što je lagana za gledati, no i Vaughnovom prepoznatljivom komičnom stilu. Bad Monkey dokazuje i da publika želi što više laganijeg zabavnog sadržaja koji nije težak za pratiti.

S obzirom na to da se na epizodu čeka po tjedan dana, serija će izlaziti do 9. listopada, što znači da bi do tad mogla biti pri vrhu najgledanijih serija na streaming platformama. Njezin uspjeh otvara mogućnost i druge sezone, no za tu informaciju ćemo morati malo pričekati.

Ako već niste uvjereni da je Bad Monkey nova hit serija, pogledajte najavu u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori