Ovih dana kao da svi gledaju seriju Kaos. Ako ste to već učinili imamo 3 super prijedloga što dalje
Ovih dana kao da svi gledaju seriju Kaos. Ako ste to već učinili imamo 3 super prijedloga što dalje

Ovih dana kao da svi gledaju seriju Kaos. Ako ste to već učinili imamo 3 super prijedloga što dalje

Ako do sada do vas nije došao glas o novoj Netflixovoj seriji Kaos, mora da je nešto pošlo po krivu. Crna komedija koja tematizira živote antičkih božanstava u modernom svijetu uspješno se smjestila na prvo mjesto najgledanijih naslova na ovoj popularnoj streaming platformi. Nešto novo, nešto drugačije – kratak je, ali sasvim zadovoljavajuć opis ovog naslova.

Uspjehu serije uvelike pridonosi sjajna glumačka rola Jeff Goldblum kojeg gledamo kao vrhovnog boga Zeusa. Premda ostaje žal što smo ostali zakinuti vidjeti Hugha Granta u ovoj ulozi, jer je glumac od iste odustao zbog rasporeda snimanja, Goldblum u lik uvodi željenu dozu lucidnosti. Ostatak glumačke ekipe čine Janet McTeer, Cliff Curtis i David Thewlis.

Kaos
Kaos

Naslovi koji bih vas mogli zanimati

Ako ste zbog spomenute serije poželjeli doznati više o svijetu antičkih bogova svakako prelistajte knjigu Antička mitologija A – Ž, najobuhvatniju enciklopedija grčke i rimske mitologije. Više o njoj možete doznati na linku.

A ako ste poželjeli pogledati slične naslove seriji Kaos, donosimo tri koja se na zanimljiv način poigravaju sa svjetovima antičkih bogova i junaka.

American Gods

American Gods

Dramska serija s elementima fantasike American Gods nastala je prema istoimenom romanu britanskog pisca Neila Gaimana. Dostupne su tri sezone naslova koji prati bitku starih i novih božanstava za prevlast. Riječ je o jedinstvenom, a na trenutke i bizarnom naslovu, no ako ste poželjeli pogledati baš nešto takvo – sjajna je to opcija!

Good Omens

Good Omens

Ako ste pak raspoloženi za humorističnu seriju s elementima fantastike, koja pritom ima i sjajne recenzije, neka vaš odabir bude Good Omens. Michael Sheen i David Tennant predvode sjajan glumački ansambl. Još je jedna zanimljivost kako je i ova serija ekranizacija djela ranije spomenutog britanskog književnika Neila Gaimana. Radnja serije prati anđela i demona, neočekivane saveznike, dok pokušavaju zaustaviti apokalipsu – sve to uz dašak britanskog humora. Trenutno su dostupne dvije sezone, no potvrđeno je kako će na platformu Prime Video stići i treća, koja će ujedno biti i posljednja.

PS: Kad smo kod uspješnih ekranizacija Gaimanovih literarnih predložaka tu je i Sandman, jedna od najuspješnijih Netflixovih serija 2022. godine. Više o njoj čeka vas na linku. Raduje nas podatak kako će i ona uskoro dobiti drugu sezonu.

Percy Jackson and the Olympians

Percy Jackson and the Olympians

Naš sljedeći prijedlog također je ekranizacija istoimenog književnog predloška, a premda je izvorno namijenjen mlađoj publici nema ograničenja da u njemu uživaju i oni nešto stariji. Serija prati potomke grčkih božanstava koji vode naizgled obične živote, no prisiljeni su udružiti snage nakon što naslovni junak nepravedno biva optužen za djelo koje nije počinio. Kritika je seriju Percy Jackson and the Olympians nagradila sjajnim recenzijama, a njezina druga sezona na platformu Disney+ stiže 2025. godine.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori