Novi dan, novi gastro trend: Evo kako da sami pripremite viralnu crackle kavu
Novi dan, novi gastro trend: Evo kako da sami pripremite viralnu crackle kavu

Novi dan, novi gastro trend: Evo kako da sami
pripremite viralnu crackle kavu

Tople dane smo ove godine odlučili provoditi na terasama omiljenih kafića, a u njima smo posebnu pažnju posvetili hladnim kavama. Oduševljeni novim ukusima, na našoj to-do listi našla se stavka pod kojom se podrazumijeva isprobavanje ovih kava u kućnim uvjetima. U potrazi za konkretnim receptima, naišli smo na jedan koji se sasvim neočekivano vrlo brzo izdvojio kao novi gastro trend – a to je cracking ice kava. Viralna crackle kava oduševila je ljubitelje kofeinskih napitaka, a njena osnova karakteristika je činjenica da – zbog zanimljivog načina pripreme – ispijanje kave postaje duplo zanimljivije.

Viralna crackle kava kao novi gastro trend

Popis jedinstvenih kofeinskih napitaka koji se ističu po zanimljivom izgledu i okusu – kao što su espresso tonik, strawberry iced latte i golden latte – sada je postao još duži. Viralna crackle kava je za vrlo kratko vrijeme privukla pažnju velikog broja korisnika društvenih mreža, a tajna leži u kombinaciji zaleđene čokolade i velike količine leda. Zahvaljujući njima, vaša omiljena kava koju pijete svakog dana postat će znatno više cool.

@kalejunkie

VIRAL CRACKING ICED LATTE is so fun to make and delicious! 🧊☕️🍫 To make it, all you have is to do is coat the inside of a cup with melted chocolate and freeze for 10 minutes, then add ice, milk of choice and two shots of espresso or strong coffee. Now crack and enjoy ;) Makes 1 drink 3 tb chocolate chips (I used @hukitchen gems) 1/2 tsp coconut oil 3/4 cup milk of choice (I used @Califia Farms dairy-free half & half 2 shots espresso (or very strong coffee) Enjoy! #viralrecipe #foodtrends #icedcoffee

♬ original sound - Nicole K. Modic

Glavna prednost ovog recepta je činjenica da se može pripremiti na različite načine. Bilo da je vaš izbor matcha latte ili iced vanilla latte – sve što je potrebno je da je ulijete u plastičnu čašu sa rastopljenom pa zaleđenom čokoladom. Na taj način, ona će poprimiti čokoladni ukus – a velika količina leda rashladit će vas tijekom posljednjih ljetnih dana u godini. Stoga, u nastavku donosimo postupak pripreme.

Glavni sastojci:

  • čokolada (po izboru:tamna, mliječna ili bijela)
  • unaprijed pripremljena kava
  • velika količina leda

Dodatni sastojci:

  • mlijeko
  • sirup od agave/javora

Priprema

Otopite omiljenu čokoladu – crnu, mliječnu ili bijelu, pa ju žlicom nanesete u unutrašnjost plastične čaše. Nakon toga, čašu ostavite u zamrzivaču oko 10 minuta. Nakon što ste izvadili čašu iz zamrzivača, u nju ulijte kavu koju ste prethodno napravili. Po želji, u kavu možete dodati sastojke kao što su mlijeko, sirup ili začini. Naposlijetku, u čašu stavite veliku količinu leda koji je glavni sastojak crackle kave.

Preuzeto s journal.rs

Foto: TikTok, Dupe Photos

Učitati još
Zatvori