7 comfort filmova za one dane kad nam je svega dosta i treba nam malo odmora i mira
7 comfort filmova za one dane kad nam je svega dosta i treba nam malo odmora i mira

7 comfort filmova za one dane kad nam je svega dosta i treba nam malo odmora i mira

Ponekad su dani jednostavno preteški. Previše obaveza, previše stresa, ili možda samo taj neobjašnjivi osjećaj preopterećenosti. U takvim trenucima, svi tražimo nešto što nas može umiriti i pružiti nam trenutak odmora od svijeta. Za mnoge od nas to su comfort filmovi. Donose nam osjećaj topline, nostalgije i sigurnosti. Bilo da je riječ o filmu koji smo gledali nebrojeno puta ili nekom novom otkriću, ovi filmovi su jednostavni, utješni i uvijek tu kad ih trebamo!

Evo liste comfort filmova koji su savršeni za one trenutke kada nam treba malo odmora i mir.

My Best Friend’s Wedding

Kakav klasik! My Best Friend’s Wedding jedan je od onih filmova koje nema tko nije gledao. Julia Roberts glumi Julianne, ženu kojoj dugogodišnji prijatelj Michael (Dermot Mulroney) obznani da se ženi. Ona onda shvaća da je zapravo zaljubljena u njega i želi ga pridobiti, samo par dana prije njegovog vjenčanja.

comfort filmovi

Billy Elliot

Što fali baletu? Puno dečki pleše balet. Rečenica je to s kojom mladi Billy Elliot želi uvjeriti svog konzervativnog oca da mu dopusti da trenira balet. Legendarni film iz 2000. prati talentiranog Billyja iz radničke obitelji koji je rastrgan između svoje neočekivane ljubavi prema plesu i obitelji koja se raspada. Mladi Jamie Bell rasturio je u glavnoj ulozi, a završna scena uvijek nas rasplače.

comfort filmovi

The Grand Budapest Hotel

Mnogi Wes Andersonovi filmovi pružaju osjećaj utjehe, a mi smo danas izdvojili jedan od njegovih najuspješnijih – The Grand Budapest Hotel. Ova quirky komedija pripovijeda o avanturama M. Gustavea (Ralph Fiennes), portira u poznatom europskom hotelu u vrijeme između dva svjetska rata te Zeroa Moustafea, lobby boya i njegovog prijatelja od najvećeg povjerenja.

comfort filmovi

Before Sunrise

Prvi dio poznate romantične trilogije, Before Sunrise ne možete ne voljeti. Radnja se odvija kroz jedan dan, a prati mladića Jesseja i curu Celine koji se upoznaju u vlaku u Europi. Zbliže se i odlučne provesti jednu večer zajedno lutajući u Beču. Nažalost, oboje znaju da će im to vjerojatno biti jedina zajednička noć. Ili ipak ne? Šarm ovog filma najviše čini odlična kemija između Ethana Hawkea i Julie Delpy.

comfort filmovi

School of Rock

Ako pričamo o nostalgiji, nema boljeg filma koji izaziva taj osjećaj od School of Rock. Klasik komedija, School of Rock prati Jacka Blacka u jednoj od njegovih omiljenih uloga. Nakon što je izbačen iz svog benda, Dewey Finn (Black) dolazi raditi kao zamjena u školi i preuzima razred u jednoj privatnoj osnovnoj školi. Odluči taj talentirani razred pretvoriti u rock bend.

comfort filmovi

Willy Wonka and the Chocolate Factory

Postoji nekoliko verzija Willyja Wonke, no nijedan toliko blizak srcu kao originalni. Magičan svijet tvornice poznatog čokolatijera ima sposobnost odmah nas razveseliti i odvesti u pravu avanturu. Kultni film temeljen na djelu Roalda Dahla prati Charlieja, siromašnog dječaka koji pronađe jednu od pet zlatnih ulaznica koje ga pošalju u obilazak misteriozne tvornice čokolade Willyja Wonke.

comfort filmovi

Amelie

Estetični svijet francuskog filma Amelie uvijek nam pruža utjehu kad god mu se vraćamo. Film prati mladu Amelie, sanjarku koja živi u svom maštovitom svijetu. Radi kao konobarica, gdje često pomaže ljudima da pronađu sreću. Njezina potraga za širenjem radosti vodi je na putovanje u kojem pronalazi pravu ljubav.

comfort filmovi

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori