Pitate se o čemu vaš pas razmišlja? Ovaj preslatki Netflixov dokumentarac mogao bi odgovoriti na to pitanje
Pitate se o čemu vaš pas razmišlja? Ovaj preslatki Netflixov dokumentarac mogao bi odgovoriti na to pitanje

Pitate se o čemu vaš pas razmišlja? Ovaj preslatki Netflixov dokumentarac mogao bi odgovoriti na to pitanje

Ako ste cat person onda ste sigurno prije dvije godine na Netflixu pogledali dokumentarac Inside the Mind of a Cat. Redatelj Andy Mitchell odlučio je ne zanemariti i one koji više preferiraju pse, tako da je nedavno stigla i ta verzija – Inside the Mind of a Dog. Riječ je o preslatkom dokumentarcu zbog kojih još više volimo ove četveronožne ljubimce.

Inside the Mind of a Dog

Prijateljstvo pobijeđuje

Inside the Mind of a Dog je zanimljiv dokumentarac kojeg pripovijeda glumac Rob Lowe, a sadrži intervjue s mnogim stručnjacima za životinje. Pokušava nam malo približiti to kako psi razmišljaju objašnjavajući znanstvene, ali i emocionalne uvide o ‘čovjekovom najboljem prijatelju’. Upravo je prijateljska nastrojenost ono što je pse evolucijski odvojilo od vukova od kojih su potekli. Survival of the fittest? Ipak ne. U ovom slučaju je survival of the friendliest. Osim povijesti i evolucije s vukovima, dokumentarac se fokusira na tijek razmišljanja, inteligenciju i osobnost pasa, najviše prateći njihovu ulogu u pomaganju ljudima kojima je pomoć potrebna.

Tako se upoznajemo sa zaposlenicima tzv. fakulteta za pse gdje ih se trenira kako bi postali službeni psi. Bilo da je riječ o pomaganju policiji, gorskoj službi, ili osobi s invaliditetom, nevjerojatno je koliko psi zapravo mogu poslužiti. Imaju mogućnost nanjušiti čak i prve znakove leukemije, Parkinsove bolesti i naše emocije.

Inside the Mind of a Dog

Ne postoji loš pas

Ono što dokumentarac naglašava je i kako ne postoji loš pas, svi oni su različite osobnosti i sve što rade je reakcija na emocije koje imaju. Kada pogledate Inside the Mind of a Dog, bit ćete zadovoljni činjenicom da mahanje repom lijevo-desno zaista je pokazatelj sreće i uzbuđenosti, ali i da ukočen rep indicira stres. Velika pozornost svedena je na tri preslatka psa koja treniraju kako bi postali službeni psi – Bonus, Peabody i Nemo. Svaki od njih drugačiji je i poseban na svoj način. Ako volite pse, zbog ovog dokumentarca ćete ih voljeti još više. Iako je možda mogao otići još dalje sa svojom pričom i ući u psihologiju toga kako jedan pas razmišlja, Inside the Mind of a Dog je još uvijek zanimljiv naslov koji će vas dirnuti. A tko ne želi sat i 15 minuta provesti gledajući pse i učeći o njima.

Dokumentarac je dostupan na Netflixu, a najavu možete pogledati u nastavku.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori