Na dva i pol sata od Zagreba nalazi se imanje Monstera – mirno utočište sa sjajnim jelima poznatog chefa
Imanje Monstera, skriveno u mirnim brdima Goričke u Sloveniji, pravi je dragulj koji obećava nezaboravno iskustvo za one koji traže jedinstveni spoj luksuza, prirode i iznimne kuhinje. Imanje Monstera vodi renomirani chef Bine Volčič, stoga to nije samo mjesto za odmor već i putovanje u srce slovenske gastronomije, gdje je svaki obrok proslava bogatih okusa i kulinarske tradicije te zemlje.
Komadić raja
Goričko, smješteno na krajnjem sjevernom dijelu Slovenije, regija je poznata po brdovitim padinama, bujnim vinogradima i slikovitom krajoliku. To je mjesto na kojem se čini da vrijeme prolazi sporo dopuštajući vam da uronite u ljepotu prirode i šarm seoskog života. Monstera se nalazi u srcu ove mirne regije i nudi savršen bijeg od užurbanosti gradskog života. Imanje, okruženo šumama, livadama i vinogradima, nudi mirno utočište gdje se možete opustiti i napuniti baterije usred zadivljujućeg slovenskog sela.
Kulinarski doživljaj
Imanje Monstera nudi izniman kulinarski doživljaj za koji je zaslužan chef Bine Volčič. Poznat po svom inovativnom pristupu tradicionalnoj slovenskoj kuhinji, on unosi svoju strast i stručnost u svako jelo koje se poslužuje na imanju. Jelovnik je odraz godišnjih doba, s namirnicama dobivenim iz vlastitih vrtova imanja, lokalnih farmi i obližnjih šuma. Svaki obrok je pomno osmišljeno putovanje okusima Goričke gdje svaki zalogaj priča priču o kraju i ljudima.
Gosti na imanju Monstera mogu se prepustiti degustacijskom meniju s više slijedova koji predstavlja najbolju slovensku kuhinju s modernim prizvukom. Bilo da uživate u svježe ubranim gljivama, lokalnom mesu ili domaćem povrću, svako je jelo slavlje kulinarskog naslijeđa regije. U kombinaciji sa slovenskim vinima, kulinarski doživljaj na imanju Monstera doista je jedinstven.
U proljeće 2020. godine, na vrhuncu neizvjesnosti prvog vala epidemije COVID-19, zajedno sa suprugom Katarinom donio sam životnu odluku koja je promijenila moju karijeru i naš obiteljski put. Svoju ionako vrlo održivo orijentiranu kuharsku filozofiju koju provodim od 2016. u svom bistrou Monstera u Ljubljani (također nagrađenom Michelinovom zelenom zvjezdicom za održivu gastronomiju 2020.) želio sam ponuditi gostima u još autentičnijoj verziji. U mirnom seoskom okruženju zapadnih obronaka Goričkog, Katarina i ja smo stoga sagradili moderno „domaće imanje“ koje vam nudi utočište, opušteno utočište i stol pun delicija sakupljenih iz prirode i uzgojenih na obližnjim seoskim gospodarstvima, rekao je Bine Volčič o imanju Monstera.
Više od običnog obroka
Monstera, naravno, nudi više od nevjerojatne hrane; to je holističko iskustvo koje uključuje sva osjetila. Imanje nudi lijepo dizajniran smještaj u kojem se gosti mogu opustiti. Svaka je soba spoj rustikalnog šarma i moderne elegancije s prekrasnim pogledom na okolni krajolik. Bilo da se izležavate uz bazen, lagano šetate vinogradima ili jednostavno uživate u tišini imanja, svaki trenutak u Monsteri osmišljen je da vam pomogne da se ponovno povežete s prirodom i samima sobom.
Za one koji žele dalje istraživati, Goričko nudi brojne aktivnosti koje će obogatiti vaš boravak. Od tura s kušanjem vina do vođenih šetnji i posjeta lokalnim obrtnicima, ne nedostaje načina da doživite kulturu i ljepotu ovog dijela Slovenije.
Monstera vas poziva da usporite, uživate u trenutku i doživite najbolje što Slovenija nudi. Bilo da ste gurman, ljubitelj prirode ili jednostavno netko tko traži mir i tišinu, imanje Gorički savršeno je mjesto za nezaboravan bijeg. Pod stručnim vodstvom chefa Bineta Volčiča, svaki aspekt vašeg boravka osmišljen je kako bi osigurao nezaboravno i bogato iskustvo, zbog čega imanje Monstera mora posjetiti svatko tko želi otkriti pravu bit slovenskog gostoprimstva.
Više o imanju Monstera možete saznati na monstera-posestvo.si.
*Članak je preuzet s Journal.si
Foto: Instagram (@leppa.studio,@monstera_estate)