Zdravija verzija kruha: Imamo recept koji ćete odmah poželjeti isprobati
Zdravija verzija kruha: Imamo recept koji ćete odmah poželjeti isprobati

Zdravija verzija kruha: Imamo recept koji
ćete odmah poželjeti isprobati

Gastro trendovi se neprestano razvijaju, donoseći novitete koji privlače pažnju ljubitelja hrane širom svijeta. Jedan od najnovijih hitova je bezglutenski kruh od rižinog brašna koji postaje sve popularniji među onima koji traže zdravije alternative tradicionalnom kruhu. Ovaj proizvod nije samo privlačan za ljude s intolerancijom na gluten, već i za sve koji jednostavno žele smanjiti unos glutena.

Sastojci

  • 500 gr riže
  • 300 ml vode
  • četiri žlice ulja
  • dve žličice soli
  • jedna žličica šećera
  • jedna vrećica suhog kvasca ili praška za pecivo
@amyleeactive

Make the BEST #GLUTENFREE BREAD with RICE! 🍚 🍞😱 it has a naturally sweet, nutty flavour and is so healthy and addictive! TAG a friend who loves bread & SAVE this post! 👇 Comment “recipe” and I’ll DM you the recipe to your inbox or google “Amy Lee Rice Bread” amyleeactive.com/rice-bread #amyleeactive #healthyrecipes #fitnessfood #fitnessfoodie #easyrecipes #glutenfree #glutenfreebread #ricebread #glutenfreerecipe #glutenfreeliving #glutenfreeeats #glutenfreediet #glutenfree #gfbread #glutenfreevegan #glutenfreebreadrecipe #breadrecipe #healthybread #proteinbread #ricerecipes #glutenfreebread #gfrecipes #easybread #foodtok

♬ Intergalactic Janet - Ley Soul

Priprema

Nakon što smo pronašli recept za viralne mufiine iz Olimpijskog sela, vrijeme je da se posvetimo zdravijim alternativama za doručak. Za ovaj jednostavni recept potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. Potopite rižu dva sata ili je ostavite u vodi preko noći.

Zatim dobro ocijedite rižu pa izblendajte sve sastojke. Prekrijte aluminijskom folijom, pa stavite u zagrijanu pećnicu na nisku temperaturu (od 80-100 stupnjeva) na pola sata do sat vremena. To vrijeme je potrebno kako bi kvasac odradio svoje. Nakon toga, pecite kao običan kruh, na 180 do 200 stupnjeva oko pola sata, ovisno o jačini vaše pećnice.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram: @kunchy.co.th; TikTok: @amyleeactive

Učitati još
Zatvori