Cindy Crawford otkrila je svoje ultimativne beauty tajne – suho četkanje, gua sha,…
Cindy Crawford otkrila je svoje ultimativne beauty tajne – suho četkanje, gua sha,…

Cindy Crawford otkrila je svoje ultimativne beauty tajne – suho četkanje, gua sha,…

Cindy Crawford smatra se jednom od najutjecajnijih supermodela tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Kao zaštitno lice različitih kampanja i brendova, njena reputacija rasla je širom svijeta. Štoviše, ona i dalje slovi za osobu koja je relevantna kada su u pitanju teme koje se tiču svih aspekata ljepote – od fitnessa pa do zdravlja. Stoga mnogi žele znati njene savjete i trikove koji se tiču all things beauty sfere, a kojih je bezbroj. Napokon, pojedine je otkrila tijekom gostovanja u  TSC Him & Her podcastu. Na iznenađenje mnogih, na to-do listi Cindy Crawford nalaze se i neuobičajene stavke, te beauty tajne koje su dio njene svakodnevne rutine. U nastavku teksta saznajte što je sve Cindy otkrila.

Cindy Crawford: Beauty tajne jedne od najpopularnijih supermodela


01. Infracrvena sauna

Gostujući u popularnom podcastu, Cindy Crawford otkrila je da posjećuje infracrvenu saunu više od 15 godina. Sauna može imati pozitivan utjecaj na mentalno i fizičko zdravlje, ali i ljepotu. Ipak, za razliku od klasične saune, sve popularnija infracrvena varijanta koristi toplinu, te je u njoj temperatura nešto niža. Ona ima brojne benefite – kako fizičke, tako i psihičke. Njene glavne prednosti su to što povećava energiju, smanjuje upalu, povećava cirkulaciju krvi, te potiče brži oporavak organizma. Upravo to uvidjela je i Cindy Crawford koja je infracrvenu saunu navela kao prvu stavku u sklopu njene wellness rutine.

02. Suho četkanje

Pored toga, kao jednu od beauty tajni navela je i suho četkanje kojim je, kako kaže, opsjednuta. Ovim procesom – koji se primenjuje prije tuširanja – se uklanjaju mrtve stanice s površine kože. Suho četkanje predstavlja jednu od metoda za piling, a njim se postiže poboljšana cirkulacija. Ipak, ako je želite isprobati, obratite pažnju na to u kojem smjeru se proces suhog četkanja odigrava. Od vrata pa sve do nogu, pokreti četke trebali bi ići u smjeru srca. Takođe, budite posebno pažljivi kada su u pitanju dijelovi ispod pazuha, vrata i prepona s obzirom na to da je tamo najveći broj limfnih čvorova.

03. Čišćenje jezika

Na oduševljenje voditelja podcasta, supermodel je kao neizostavan dio svoje rutine navela i čišćenje jezika. Ovaj proces navela je kao prvu stavku koju odradi kada ustane, a potom slijede suho četkanje i ostatak njene beauty rutine. Međutim, bitno je naglasiti da čišćenje jezika – zaista – je ključan dio oralne higijene. Dakle, pored pranja i čišćenja zuba, istu pažnju neophodno je posvetiti i higijeni jezika – a to naglašava i Cindy Crawford.

04. Limfna drenaža & gua sha

Na kraju, kao ključnu stavku koja je neizostavan dio njene rutine, Cindy Crawford navodi i limfnu drenažu – tretman koji je moguće odraditi u kozmetičkim salonima, ali i – poput nje – u kućnim uvjetima. I to gua sha tehnikom, odnosno masažom lica za koju se koristi poseban kamen neobičnog oblika. Ipak, limfnu drenažu na licu možete napraviti i uz pomoć prstiju, a sve u cilju smanjivanja osjećaja glavobolje, te umora ili stresa.

Upravo ove i brojne druge savjete nekadašnji supermodel nastoji podijeliti sa što većim brojem ljudi, a zbog toga je osnovala i brend Meaningful Beauty. Usmjeren na tajne koje se tiču podmlađivanja kože i kose, njegova misija je pružanje samopouzdanja ženama iz cijelog svijeta.

Učitati još
Zatvori