Toliko je dobro odglumila lik zlice da su joj dali vlastitu seriju! Agatha je stigla na male ekrane
Toliko je dobro odglumila lik zlice da su joj dali vlastitu seriju! Agatha je stigla na male ekrane

Toliko je dobro odglumila lik zlice da su joj dali vlastitu seriju! Agatha je stigla na male ekrane

U rujnu na male ekrane stiže nova serija proizašla iz Marvelovog svijeta. Naslovljena Agatha All Along usmjerena je na lik vještice Agathe Harkness. Ujedno riječ je o spin-offu serije WandaVision.

Također, riječ je o jedanaestoj televizijskoj ekranizaciji unutar Marvel Cinematic Universe (MCU) koju je producirao Marvel Studios preko svoje kuće Marvel Television. Seriju je kreirala Jacqueline Schaeffer, scenaristica zaslužna i za spomenutu, uvelike hvaljenu seriju WandaVision. Marvelov svijet na velika je vrata vratio naizgled minorne stripovske likove. Ipak, ovdje valja istaknuti kao je Aghata dobila svoj vlastiti spin-off gotovo u potpunosti zahvaljujući sjajnoj izvedbi glavne glumice, zbog čega je ranija serija, a ne Marvel Comics, označena kao izvorni materijal za ovaj naslov.

Agatha All Along
Agatha All Along

Agatha All Along

Podsjetimo, naslovna uloga u seriji Agatha All Along povjerena je Kathryn Hahn, koja ju je odigrala i u originalnom televizijskom naslovu. Glumica je maestralni portretirala lik osebujne vještice te je stekla naklonost publike. Stoga, ne iznenađuje što se Marvel odlučio na kreiranje spin-offa posvećenog njezinom liku. U seriji WandaVision upoznali smo ju kao Agnes, suviše radoznalu susjedu naslovne junakinje. Podsjetimo, nakon što je prepoznata kao Grimizna vještica, Agatha je poražena i lišena magičnih sposobnosti te osuđena na neodređeno vrijeme da živi svoj život kao Agnes iz Westviewa.

Upravo je ondje i zatičemo u novom serijalu. No, njezina kazna ipak je imala određen rok trajanja jer iz iste bježi zahvaljujući tinejdžerici koja želi posjetiti Witches’ Road, razinu postojanja kojom mogu kročiti samo čarobnjaci. Budući da je lišena svojih moći, Agatha je prisiljena stvoriti novi moćni klan vještica.

Agatha All Along
Agatha All Along

Kada stiže na male ekrane?

Uz Kathryn Hahn, istaknutu ulogu ima i Aubrey Plaza, a pojavljuju se i Joe Locke, Sasheer Zamata, Ali Ahn, Maria Dizzia i Paul Adelstein. Prve dvije epizode serije Agatha All Along na male ekrane su stigle 18. rujna, a  dostupne su na platformi Disney+. Ostalih sedam epizoda izlazit će tjedno do 6. studenog.

Prve recenzije otkrivaju kako se ovaj naslov neće nužno svidjeti Marvelovim zagriženim obožavateljima, već bi u njemu više mogli uživati upravo oni koji se uspješno klone istoga. Njezin najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori