Na jednom mjestu smo izdvojili sve spin-off serije Igre prijestolja koje nas očekuju u budućnosti
Na jednom mjestu smo izdvojili sve spin-off serije Igre prijestolja koje nas očekuju u budućnosti

Na jednom mjestu smo izdvojili sve spin-off serije Igre prijestolja koje nas očekuju u budućnosti

Kada pričamo o serijama koje su ostavile ogroman utjecaj na TV industriju u ovom stoljeću, jedna od najvećih je zasigurno Igra prijestolja. U jednom trenutku bila je i najpopularnija serija u povijesti s milijunima gledatelja koji su svaki tjedan nestrpljivo čekali novu epizodu na HBO-u. Dio jedinstvenosti Igre prijestolja je i njezin širok spektar različitih likova. Za one koji ne znaju, Igra prijestolja nastala je prema knjigama spisatelja Georgea R. R. Martina koji je razradio cijeli svijet Westerosa.

Serija je završila 2019., a nije dugo trebalo da se krenu raditi spin-offsi. Naravno, već smo dobili Zmajevu kuću koja je nedavno zaključila svoju drugu sezonu, a danas vam donosimo sve spin-off serije Igre prijestolja koje nam dolaze i koje su u pripremi.

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća

Zmajeva kuća prvi je spin-off Igre prijestolja koji prati obitelj Targaryen. Radnja se odvija 172 godine prije rođenja Daenerys, a u fokusu je građanski rat nazvan Dance of the Dragons, između dvoje Targaryena koji se bore za prijestolje. Serija uživa ogromnu popularnost, a ove godine izašla je druga sezona. Najavljeno je kako će treća sezona s produkcijom početi na početku 2025. godine, a potvrđeno je kako ćemo dobiti i četvrtu koja će ujedno biti i posljednja. Što sve želimo vidjeti u trećoj sezoni i kada bi ona mogla stići na HBO, možete pročitati ovdje.

spin-offsi Igre prijestolja

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Sljedeći spin-off koji ćemo imati prilike gledati je serija A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Serija je napravljena prema George R. R. Martinovoj noveli Tales of Dunk and Egg koja ima tri priče. Upravo prva se zove The Hedge Knight te možemo pretpostaviti da će biti radnja nove serije. Smještena je 90-ak godina prije događaja iz Igre prijestolja i prati viteza Ser Duncana Talla i njegovog štitonošu, mladog Egga (koji je zapravo princ Aegon Targaryen). Oni lutaju Westerosom i susreću se s raznim neprijateljima i upadaju u avanture. Serija bi trebala biti navodno malo laganija nego Igra prijestolja i njezini ostali spin-offsi. Peter Claffey i Dexter Sol Ansell u glavnim su ulogama, a pridružuju im se i Daniel Ings (The Gentlemen) te Finn Bennett (True Detective). Serija bi svoju premijeru trebala imati na HBO-u nekad krajem 2025. Prvi teaser pogledajte ispod.

Aegon’s Conquest

Aegon’s Conquest će možda biti i najuzbudljiviji spin-off Igre prijestolja. Riječ je o potvrđenoj TV adaptaciji koja se vraća tamo gdje je sve počelo – s Aegonom Osvajačem, začetnikom Targaryen kuće. Dok Zmajeva kuća prati pad kuće Targaryen, Aegon’s Conquest će pratiti njezin uspon. U fokusu je naravno Aegon The Conqueror (ili Aegon I) koji je došao iz Valyrie i osvojio Westeros sa zmajevima. Riječ je o vremenu 300 godina prije Igre prijestolja, a za sad je samo potvrđeno da će biti u HBO produkciji te da je uz seriju povezan scenarist The Batmana, Mattson Tomlin.

The Golden Empire

Od siječnja 2021. u pregovorima je animirani spin-off Igre prijestolja koji nema veze s Targaryenima pa čak niti s Westerosom. The Golden Empire ime je spin-offa koji je smješten u carstvu Yi-Tija u udaljenom dijelu Essosa. U Igri prijestolja, kao i u Zmajevoj kući, Essos i Yi Ti se jako malo spominju. To je udaljeni dio istočno od Westerosa do kojeg je teško doći. Daenerys je u drugoj sezoni Igre prijestolja bila blizu kada je došla do grada Quarta koji je zapravo zapadna granica Essosa. Još se ne znaju informacije o The Golden Empireu, osim da će biti animirana serija. Najviše informacija o samom carstvu Yi Ti koje bi trebalo biti u fokusu u novom spin-offu, dolazi od knjige The World of Ice & Fire. Riječ je o bogatom carstvu koje je inspirirano imperijalnom Kinom i jugoistočnom Azijom. Malo likova iz Igre prijestolja je otputovalo u Yi Ti, a jedan od njih je i Corlys Velaryon kojeg gledamo u Zmajevoj kući. Ako ikad krene u produkciju, The Golden Empire mogao bi biti zanimljiv spin-off.

The Sea Snake

Kad smo već kod Corlysa Velaryona, sprema se i spin-off upravo o njemu. Također animirana serija, zvat će se The Sea Snake, što je Corlysov nadimak. Serija bi s trebala baviti njegovim velikim putovanjima, s obzirom na to da je on kapetan flote. On je lik koji je nedvojbeno prošao najviše nepoznatih lokacija dalje od Westerosa stoga bi mogli dobiti pravu pustolovnu poslasticu. Za sad je jedino poznato kako je serija u HBO produkciji.

spin-offsi Igre prijestolja

10,000 Ships

Dok ćemo se u Aegon’s Conquestu vratiti na početak Targaryena i 300 godina prije događaja iz Igre prijestolja, spin-off 10,000 Ships trebao bi biti smješten tisuću godina prije. Prije Targaryena, postojali su drugi narodi, a 10,000 Ships pratit će princezu Nymeriju of the Rhoyne. Rhoyneri su bili narod kojeg su Valyriani uništili što je ponukalo princezu Nymeriju da svoje ljude odvede na sigurnije mjesto. Ona je upravljala s 10,000 brodova koji su onda plovili rijekom Rhoyne te što dalje od Essosa. Ovaj spin-off već je u pregovorima godinama stoga još čekamo što će od njega ostati.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori