Danas moderan bistro, a nekoć ugledna gostiona, Beška je već preko 50 godina obiteljski restoran koji jednako dobrom hranom i atmosferom privlači goste. Osnovana je još 1966. godine, kada ju je otvorila Jelisaveta Horvat, zvana Beška. Tada se gostionica zvala “Pod starim krovom”. Posluživala su se domaća, tradicionalna jela i pića, a gostionica je bila žarište društvenog života u Čakovcu, donoseći svima prisutnima dozu zabave uz živu glazbu i razna slavlja.
Preko pedeset godina kasnije, nakon smjene četiri generacije, bistro se danas, u čast Jelisaveti zove Beška – i dalje je u vlasništvu njene obitelji, i dalje je jednako popularno, omiljeno i izvrsno mjesto za druženje i uživanje u hrani i piću.
Bistro Beška danas
Bistro Beška danas je moderan restoran u kojem se nudi doručak, kreativni kolači, kao i ručak i večera s lokalnim i sezonskim namirnicama, u inovativnim izvedbama. Privlači veliku pažnju zaljubljenika u dobru hranu, a osim ponudom ističe se i ambijentom. Smještena u mirnom čakovečkom kvartu, Beška nudi predah u zelenilu vrta, kao i simpatičnom interijeru.
U Beški se organiziraju i gostovanja chefova, pa su tako primjerice gostovali i chef Goran Kočiš i pastry chefica Maša Salopek. Gostovanja chefova imaju veliko značenje i za tim restorana, koji ima priliku učiti od najboljih, ali i Čakovec koji zahvaljujući svojoj ponudi i zanimljivim događanjima postaje sve vidljivija destinacija.
Što se kuha u Beški?
Kuhanje u Beški usmjereno je na sezonalnost, kvalitetu i dostupnost lokalnih namirnica. Iznimno cijene suradnju s malim proizvođačima, a svaku namirnicu pažljivo i ručno obrađuju. Beškin tim u pripremi jela koristi svoju profesionalnost, znanje, i prije svega, veliku kreativnost. Chef Neven Kosor veliku pažnju daje i estetici svojih modernih jela, kao i izražajnosti okusa.
Ponuda jela
U ponudi doručka su omlet s majonezom od hrena i sourdough kruhom, naan lepinja s kremom od slanutka, čipsom od slanutka i dimljenim lososom sa salaticom te sourdough kruh s pestom od rukole i oraha, drniškim pršutom i jajem.
Neki od klasika s menija su Cezar salata u Beškinom izdanju, tjestenina Cappellacci a la Cacio e Pepe u umaku od limuna s uljem vlasca, kao i kroket od dalmatinskih kozica. U ponudi glavnih jela ističu se teleći obrazi u umaku od tamnog piva, s domaćim briocheom punjenim Camembert sirom.
Na meniju su i mesna i riblja jela, baš kao i vegetarijanska jela, od kojih nam nevjerojatno dobro zvuči domaća štrudla punjena divljom rižom, slanutkom i bademom sa zapečenim povrćem i majonezom.
Beška slastice
Za slastice je u Beški zadužena pastry chefica Martina Žuljić, koja je ljubav prema slasticama otkrila putujući po svijetu. Voli talijansko i francusko slastičarstvo, a njezine slastice kombinacija su klasike i modernog. U Beški možete uživati u raw tiramisuu, Paris Brestu, čoko lješnjak kolaču, kolaču od jagode i komorača, ili pak zelene jabuke, sladića i lovora.
Dodatne informacije
Adresa: Ruđera Boškovića 23, Čakovec
Radno vrijeme: pon-sub 8:00-21:00
Instagram: Bistro Beška
Web stranica: Bistro Beška
Foto: Instagram