Briga o zdravlju živčanog sustava je sve važnija. Evo kako smanjiti umor i iscrpljenost
Briga o zdravlju živčanog sustava je sve važnija. Evo kako smanjiti umor i iscrpljenost

Briga o zdravlju živčanog sustava je sve važnija. Evo kako smanjiti umor i iscrpljenost

Danas briga o zdravlju živčanog sustava postaje sve važnija. Stres, loša prehrana i nedostatak tjelesne aktivnosti mogu negativno utjecati na naše živčane funkcije, uzrokujući razne zdravstvene probleme.

Živčani sustav je glavni kontrolni centar našeg tijela. On upravlja svim našim funkcijama, od osnovnih životnih procesa do složenih mentalnih aktivnosti. Optimalno funkcioniranje živčanog sustava ključno je za održavanje ravnoteže u tijelu, kao i za našu psihološku stabilnost i mentalnu oštrinu. Disfunkcija živčanog sustava može dovesti do različitih zdravstvenih problema, uključujući umor i iscrpljenost, ali i neuropatiju i neuralgiju.

Beviplex neuro

Zaštita živčanih stanica

Prehrana igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja živčanog sustava. Određeni vitamini i nutrijenti, poput vitamina B skupine, ključni su za optimalno funkcioniranje živaca. Vitamini B1, B6 i B12, primjerice, neophodni su za sintezu neurotransmitera, zaštitu živčanih stanica i proizvodnju energije. Nedostatak ovih vitamina može dovesti do ozbiljnih problema s živčanim sustavom.

Redovita tjelesna aktivnost i mentalna stimulacija također su važni za zdravlje živčanog sustava. Vježbanje poboljšava protok krvi u mozak, potiče rast novih živčanih stanica i jača sinapse. Mentalne aktivnosti poput čitanja, rješavanja zagonetki i učenja novih vještina, održavaju mozak aktivnim i potiču neuroplastičnost, što je ključ za dugoročno očuvanje kognitivnih funkcija.

beviplex neuro (3)

Što je oksidativni stres?

Glavni uzrok oštećenja živčanih stanica je oksidativni stres. To je stanje u kojem postoji neravnoteža između slobodnih radikala i antioksidansa u tijelu, što može dovesti do oštećenja stanica i tkiva. Slobodni radikali su molekule koje se prirodno stvaraju u tijelu kao nusprodukt metaboličkih procesa, ali mogu nastati i vanjskim utjecajima, poput izloženosti zagađenju, dimu cigareta, UV zračenju i toksinima. Oni mogu oštetiti DNK, proteine i lipide u stanicama.

Antioksidansi igraju ključnu ulogu u neutralizaciji ovih štetnih molekula i zaštiti živčanih stanica od oštećenja. Alfa lipoična kiselina (ALA) je jedan od najvažnijih antioksidanata za zdravlje živčanog sustava. Osim što neutralizira slobodne radikale, ALA pomaže u regeneraciji drugih antioksidanata, smanjuje razine glukoze u krvi i poboljšava inzulinsku osjetljivost.

Beviplex neuro

Beviplex NEURO

Beviplex NEURO je dodatak prehrani koji sadrži kombinaciju vitamina B skupine, nukleotida i alfa lipoične kiseline, osmišljen za podršku optimalnom funkcioniranju živčanog sustava. Ovaj proizvod pomaže u poboljšanju funkcije i regeneracije živaca, poboljšavajući protok krvi i podupirući rast i regeneraciju živčanih vlakana. Sadrži ključne vitamine B1, B6 i B12, koji su neophodni za optimalno funkcioniranje živčanog sustava. Ovi vitamini podržavaju psihološke funkcije i štite stanice od oksidativnog stresa, što je ključno za dugoročno zdravlje živaca.

Osim toga, sadrži i nukleotide, organske spojeve koji igraju ključnu ulogu u regeneraciji oštećenih živaca i poboljšanju njihove funkcionalnosti. ALA ima snažna antioksidativna svojstva koja štite živčane stanice od oksidativnog stresa. Osim toga, regulira razine glukoze u krvi, smanjuje inzulinsku rezistenciju, regenerira antioksidanse i smanjuje lipide u krvi, što dodatno podržava zdravlje živčanog sustava.

Jednostavan i koristan dodatak prehrani

Beviplex NEURO nije samo dodatak prehrani za podršku zdravlju živčanog sustava, on također pomaže u ublažavanju simptoma dijabetičke senzomotorne neuropatije, neuropatije i neuralgija različitih etiologija. Smanjuje umor i iscrpljenost, potiče normalno funkcioniranje živčanog sustava i poboljšava ukupnu kvalitetu života pacijenata.

Integracija Beviplex NEURO dodatka prehrani u vašu dnevnu rutinu jednostavna je i korisna. Preporučuje se uzimanje jedne tablete dnevno, najbolje uz obrok kako bi se osigurala optimalna apsorpcija aktivnih sastojaka. Prije započinjanja suplementacije, uvijek je dobro konzultirati se s liječnikom ili stručnjakom.

Beviplex neuro

Beviplex NEURO dodatak prehrani dostupan je u Farmacia prodajnim mjestima, sada i na 15% popusta.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori