Ne, ovo nije AI! Ova viralna fotografija s Olimpijskih igara privukla je veliku pažnju
Ne, ovo nije AI! Ova viralna fotografija s Olimpijskih igara privukla je veliku pažnju

Ne, ovo nije AI! Ova viralna fotografija s Olimpijskih igara privukla je veliku pažnju

Ovo će biti fotografija Olimpijskih igara, uskliknuli su okupljeni kada su vidjeli ‘ulov’ francuskog fotografa Jeromea Brouilleta. Zanimljivo, nastala je 15.000 kilometara daleko od Pariza, centralnog mjesta ovogodišnjih Igara, usred južnog Pacifika.

Naime, ondje je izmješteno surfanje, sport koji se po drugi puta nakon premijere u Tokiju pojavljuje na Olimpijskim igrama. Poprište natjecanja je Teahupo’o, malo selo na otoku Tahitiju koji pripada Francuskoj Polineziji, a upravo je ondje trostruki svjetski prvak Gabriel Medina postigao gotovo savršen rezultat (te novi rekord u ovom sportu postignut na Igrama).

Gabriel Medina Olimpijske igre

U četvrtom kvalifikacijskom krugu brazilski je reprezentativac dobio impozantnu ocjenu 9.9, a to je odlučio proslaviti bacivši se s visokog vala uzdignute ruke.

Bilo je nevjerojatno dobiti dobre valove i skoro sam dobio ocjenu 10 pa sam bio jako sretan s tim. Stvarno je ostvarenje sna natjecati se u ovakvim valovima za pobjedu na Olimpijskim igrama. To je stvarno bio moj san, a danas shvaćam da je to realnost, kazao je Medina neposredno nakon što je fotografija postala viralna.

Olimpijske igre surfanje

Fotografija je snimljena s broda, a zahvaljujući visini odražaja te kutu snimanja doima se kako Medina hoda po oblacima. Ne čudi što su mnogi smatrali kako je riječ o fotografiji nastaloj uz pomoć umjetne inteligencije. No, prevarili su se – Jerome Brouillet jednostavno je dočekao pravi trenutak. Pritom je ostao dovoljno miran da uhvati ovaj kadar.

Zanimljivo, isprva nije bio svjestan svog ulova. Fotografije je direktno proslijedio urednicima te nastavio budno pratiti natjecanje. U trenutcima odmora posegnuo je za mobilnim telefonom, a ondje ga je dočekao niz poruka, kao i obavijesti da je njegov rad prenio niz svjetskih medija.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori