Sezona bučnice: Donosimo najbrži recept za omiljenu ljetnu deliciju
Sezona bučnice: Donosimo najbrži recept za omiljenu ljetnu deliciju

Sezona bučnice: Donosimo najbrži recept
za omiljenu ljetnu deliciju

Jedna domaća, tradicionalna delicija koju, vjerujemo, mnogi povezuju uz bake i djetinjstvo, ali rijetko i sami rade, jest bučnica. Najslasnija je s domaćim bučama ili tikvicama i svježim sirom, još vruća. Iako nema slasnijeg od domaćeg tijesta, koje smo kao mali s divljenjem gledali kako se rasteže preko cijelog stola, za one nemaju puno iskustva ili vremena, tu su gotove, svježe kore za savijače koje jednako dobro funkcioniraju. Pomoću njih vaša će bučnica biti spremna već u 10-ak minuta, a nakon pečenja spremna je za dijeljenje s društvom!

Recept za brzu bučnicu

Sastojci:

  • 1 pakiranje (500 g) svježih kora za savijaču
  • 500 g buče/tikve
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • sol
  • maslac

Postupak:

  • Buču operite, ogulite i naribajte. Posolite i ostavite 10-15 min da odstoji, a zatim ocijedite.
  • Dok buča stoji, u zdjeli pomiješajte sir, vrhnje i jaja.
  • Dodajte ocijeđenu buču. Pažljivo dodajte sol (buča je već soljena pa pazite da ne pretjerate, najbolje probajte).
  • Rastopite maslac.
  • Na koru kistom namažite maslac, pa na nju stavite drugu koru. Kistom lagano premažite i drugu koru te ravnomjerno dodajte nadjev.
  • Zarolajte kore, utisnite rubove da nadjev ne curi van. Ponovite dok ne potrošite sav nadjev i kore. Premažite još malo maslacem sve bučnice prije pečenja.
  • Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  • Pred kraj pečenja bučnice kistom premažite vrhnjem, kako bučnica ne bi bila suha.
Učitati još
Zatvori