Nije mogla sakriti emocije. Celine Dion spektakularnim nastupom na otvorenju Olimpijskih igara razgalila gledatelje
Nije mogla sakriti emocije. Celine Dion spektakularnim nastupom na otvorenju Olimpijskih igara razgalila gledatelje

Nije mogla sakriti emocije. Celine Dion spektakularnim nastupom na otvorenju Olimpijskih igara razgalila gledatelje

Glazbena diva Celine Dion vratila se na pozornicu veličanstvenim nastupom na samom završetku svečane ceremonije otvorenja Olimpijskih igara u Parizu.

Doista, njezina izvedba klasik: L’Hymne à l’amour legendarne Edith Piaf, održana na prvoj razini Eiffelovog tornja, jedan je od najimpresivnijih kadrova sinoćnjeg svečanog otvorenja. Ni kiša koja je neumorno padala nije uspjela omesti ga, štoviše dala mu je dodatnu čar. Nastup Celine Dion čeka vas u nastavku.

Preplavljena emocijama

Bio je to njezin prvi nastup otkako je prekinula svjetsku turneju i povukla se iz javnosti nakon što joj je dijagnosticiran Sindrom ukočene osobe. Riječ je o autoimunom poremećaju koji nastaje kada imunološki sustav napada zdrava tkiva. Ovaj progresivni poremećaj može znatno utjecati na kvalitetu života oboljele osobe te negativno utjecati na svakodnevno funkcioniranje organizma.

O borbi s ovom bolešću pjevačica je iskreno progovorila u nedavno objavljenom dokumentarcu I Am: Céline Dion.

U kratkoj objavi postavljenoj na društvenim mrežama, pjevačica je zahvalila na prilici da ponovno zapjeva u jednom od svojih najdražih gradova. Također, nije krila koliko je radosna što je upravo njoj dana čast da sudjeluje u programu otvorenja. Najviše od svega, tako sam sretna što slavim ove nevjerojatne sportaše, sa svim njihovim pričama o žrtvi i odlučnosti, boli i ustrajnosti, istaknula je u objavi.

Poznat gost iznenađenja

U službenom programu otvorenje ljetnih Olimpijskih igara sudjelovala je i Lady Gaga, koja je uz pomoć 17 plesača na rijeci Seine izvela pravi performans. U svom nastupu utjelovila je duh francuskog kabarea, izvevši pjesmu Mon truc en Plume’ francuske umjetnice Zizi Jeanmarie.

I dok je za američku glazbenicu ovo bio premijerni nastup na Olimpijskim igrama, Celine Dion to je već imala priliku učiniti i to u pravo u SAD-u. Na otvorenju Igara na kojima je Hrvatska osvojila prvu zlatnu medalju u svojoj povijesti, nastupala je s pjesmom The Power of Dream.

Lady Gaga

The Snoop Show

Celine Dion i Lady Gaga nisu jedine svjetski poznate glazbenice koje su svojim angažmanom na Olimpijskim igrama izazvale interes svjetske javnosto.

Jeste li ikada mislili da ćete Snoop Dogga vidjeti kako nosi olimpijsku baklju? Nismo ni mi, ali upravo se taj scenarij odvio danas na ulicama Pariza. Američki reper jedna od posljednjih osoba koja je ulicama prenijela olimpijski plamen, tik uoči službene svečanosti otvorenja ljetnih Olimpijskih igara. Ova čast pripala je i brojnim njegovim kolegama, no moramo naglasiti kako je Snoopov angažman izazvao najveći interes.

Dopisnik iz Pariza

Snoop Dogg doista ima ispunjen raspored u Parizu. Osim što je bio nositelja baklje posljednjeg dana štafete, netom prije otvorenja Igara bio je i jedan od uzvanika gala večere pod organizatorskom palicom LVMH-a. Više o njoj doznajte ovdje.

Također, pred glazbenikom je još jedan zanimljiv zadatak – postat će i reporter! Za američku televiziju NBC djelovat će kao dopisnik te izvještavati s terena i donositi razgovore s Olimpijcima. U tom zadatku će mu se pridružiti i njegova dobra prijateljica Martha Stewart te vjerujemo kako će njihove zgode oduševljavati društvene mreže.

Snoop Dogg

Glazbenici u drugim ulogama

Premda percipiran prvenstveno kao sportski događaj, Olimpijske igre su u ovom izdanju dobile i epitet “celebrity” događaja. Diljem Pariza održavaju se i brojna događanja koja nisu usko vezana uz sport, ali koriste momentum Igara za (samo)promociju.

Tako pjevačica Ariana Grande, uz glumicu Cynthiju Erivo, promovira svoj posljednji filmski uradak – Wicked. Tom prilikom sudjelovala je i u svečanosti otvorenja, no isključivo kao uzvanica. Uslijedila je, naravno, neizostavna fotografija ispred Eiffelovog tornja, a istu nije propustio napraviti na glazbenik Pharrell Williams, koji s eondje našao kao istaknuto modno lice. S druge strane, pjevačica Kelly Clarkson ove Igre prati kao televizijska komentatorica, a prvi zadatak joj je upravo bilo komentiranje svečanog otvorenja.

Ariana Grande

Foto: Profimedia, Instagram (@celinedion)

Učitati još
Zatvori