Miu Miu i Prada više nisu najpopularniji brendovi. Pogodite tko ih je skinuo s trona?
Miu Miu i Prada više nisu najpopularniji brendovi. Pogodite tko ih je skinuo s trona?

Miu Miu i Prada više nisu najpopularniji brendovi. Pogodite tko ih je skinuo s trona?

Jonathan Anderson stvarno zna što radi. Lyst Index je objavio popis hottest brendova u drugom kvartalu 2024. godine te je prema svojim analizama i istraživanjima, Loewe stavio na prvo mjesto. Analiza je vrlo detaljna i temeljita i modna zajednica ju smatra mjerodavnom. Time je Loewe “prešišao” Pradu i Miu Miu, sestre-brendove koje su uvjerljivo držale prva dva mjesta (sada je Miu Miu na drugom mjestu, a Prada na trećem). LVMH je morao naći način da bude prvi, a Loewe im je “zlatna koka”. Isto kao što su Keringu brendovi Saint Laurent i Bottega Veneta, inače brendovi koji zauzimaju četvrto i peto mjesto.

Live, love, Loewe

Loewe je bio modni pobjednik Met Gale 2024. što je odmah značilo pomicanje na ljestvici. Onda se dogodila “I told ya” majica koju su nosili protagonisti filma Challengers. Zadnje što nam je Loewe servirao je kampanja za Fall/Winter 2024. u kojoj je glavni akter glumac Daniel Craig. Pretraživanje majici s anagramom brenda i basket torbi je porasla za 29%, a prve na popisu u kategoriji hottest products su Cloudtilt 2.0 tenisice. Tenisice su nastale kao suradnja Loewea i švicarskog brenda On. Oni koji nisu toliko aktivni što se tiče sporta, ove tenisice su možda prošle ispod radara, no oni koji treniraju – znaju o čemu pričam.

Loewe basket bag
Najpretraživanija Loewe torba; Loewe basket torba
Loewe cloudlit tenisice
Hottest item: Cloudlit 2.0 tenisice

Dosta o Loeweu, i Coach je pomeo konkurenciju

Aplauz za Loewe, no pogledajmo koji još brendovi su zasjali. Prvi u nizu je Coach, odnosno njihova Tabby torba. Coach je brend koji je cjenovno puno pristupačniji od Loewea, tako da smo čak i sami bili svjedoci rasta popularnosti Tabby torbi. Djevojke koje su htjele dizajnersku torbu, a nisu bile u mogućnosti priuštiti si Gucci ili Saint Laurent, birale su Coach. Longchamp Le Pliage torba i Coach Tabby bismo čak mogli svrstati u istu kategoriju. Cijeli marketing Coacha se dosta promijenio, mogli bismo reći modernizirao – brend se više okrenuo Gen Z populaciji, uzeo Lil Nasa X kao lice kampanje… Pogledajte im Instagram, bit će vam sve jasno. Model Tabby torbe je univerzalan i dugovječan, a zbog velikog izbora dizajna torbe (različitih uzoraka i boja), kupcu se torba prilagođava i samim time će i prodaja biti veća. Tabby torba je na trećem mjestu Lyst hottest products.

Lil Nas X Tabby bag

Brend za koji možda niste čuli, a trebali biste

Zamislite torbe koju su ručno tkane od najkvalitetnije kože, koštaju 300 do 500 eura i liče na Bottegu Venetu. Pa, upoznajte brend Dragon Diffusion. Iako cijena njihovih torbi i dalje nije mala, ali čisto za usporedbu, Bottega Veneta torba u koju stane iPhone 15 Pro Max, ključevi i Airpod slušalice (doslovno tako piše na službenim stranicama brenda) košta 1950 eura. Dragon Diffusion vez podsjeća na Bottegin prepoznatljivi intrecciato vez i vjerujemo da je to jedan od razloga zašto se Dragon Diffusion torba nalazi u top 5 hottest products. Što se tiče brojki, potražnja za torbama je porasla čak 197% u ovom kvartalu.

Dragon diffusion torba

Lyst Index analiza: neka moda ostane u Europi

New Balance, Skims, The Row i Coach jedina su četiri američka brenda koja su na Lyst popisu. Potražnja za tenisicama je u punom jeku, možda je u tome bolji adidas, no New Balance je imao svoj “pik” prije Sambi i Gazella. Toliko su bile iznošene da su ljudima krenule ići na živce i dobile epitet dad sneakers. The Row je dizajnirao THE torbu, Soft Margaux, to čak nije it torba, već the torba – koliku je popularnost doživjela. Što se tiče Skimsa, Kim Kardashian ima toliko jak marketing da je to jednostavno nepobjedivo. No, recenzije proizvoda su isto vrlo dobre – gleda se i na kvalitetu materijala i izradu. Hoće li Loewe ostati na tronu ili će ga Miu Miu pobijediti, vidjet ćemo u sljedećem tromjesečju i analizi za treći kvartal 2024. godine. Let the games begin!

Učitati još
Zatvori