Ovi prirodni proizvodi kožu čine baršunasto mekom, a istovremeno opuštaju
Ovi prirodni proizvodi kožu čine baršunasto mekom, a istovremeno opuštaju

Ovi prirodni proizvodi kožu čine baršunasto
mekom, a istovremeno opuštaju

Trend korištenja prirodne kozmetike traje već nekoliko godina i svakako ne jenjava. Međutim, to ne znači kako je tržište prezasićeno kvalitetnim proizvodima na prirodnoj bazi… Štoviše, teško je pronaći dobar prirodni proizvod koji će odgovarati našem tipu kože, a pritom da će imati i fantastičan miris – kao i fantastičnu cijenu.

Odabir prirodne kozmetike za njegu kože donosi brojne prednosti, kako za zdravlje kože, tako i za opće dobrostanje. Prirodni proizvodi često sadrže visokokvalitetne, ekološki prihvatljive sastojke koji su nježni prema koži i minimalno obrađeni.

Koji su benefiti korištenja prirodne kozmetike?

Jedan od ključnih benefita prirodne kozmetike je to što su ti proizvodi formulirani bez štetnih kemikalija, parabena, sulfata i umjetnih mirisa. Umjesto toga, prirodna kozmetika koristi sastojke poput aloe vere, shea maslaca, kokosovog ulja i eteričnih ulja, koji su poznati po svojim blagim, ali učinkovitim svojstvima njege kože.

Uz to, biljni ekstrakti mogu imati i dodatna, opuštajuća svojstva. Čari aromaterapije uvijek su se vezala uz prirodna biljna ulja, poput lavande ili kamilice, koji značajno mogu smanjiti stres i potaknuti osjećaj smirenosti. Također, mogu pridonijeti kvaliteti sna!

Na kraju, biranje prirodne kozmetike znači i odgovorniji pristup prema okolišu. Prirodni sastojci obično dolaze iz održivih izvora, a pakiranja su često ekološki prihvatljivija, smanjujući naš ekološki otisak.

Opuštajuća svojstva prirodne kozmetike također mogu igrati važnu ulogu u svakodnevnoj rutini njege kože, pretvarajući je u ritual samozaštite i opuštanja. Ovo je posebno važno u današnjem užurbanom svijetu, gdje su stres i napetost česti pratitelji svakodnevnog života. Korištenjem proizvoda koji ne samo da njeguju kožu, već i umiruju um, možemo stvoriti trenutke mira i ravnoteže, što je ključno za cjelokupno zdravlje i blagostanje.

Upoznajte novi prirodni brend u Hrvatskoj: Nature & More

Brend Nature & More ekskluzivni je novitet na policama dm-a i zapravo spaja sve benefite prirodne kozmetike s pristupačnom cijenom. Njihovi visokokvalitetni biljni ekstrakti i prirodna ulja djeluju savršeno na očuvanje i njegu kožne barijere, dok će vas mirisi prebaciti u neki drugi svijet i potaknuti opuštanje tijela i uma.

U njihovom asortimanu proizvoda nalaze se gelovi za tuširanje, losioni za tijelo, krema za ruke te nekoliko sapuna.

Ne tako obični prirodni proizvodi

Nature & More gel za tuširanje ostavlja kožu hidratiziranom. Formula Nature & More gela obogaćena biljnim ekstraktima nježno čisti i ostavlja kožu glatkom – ali i intenzivno mirisnom. Možete birati između četiri atraktivna mirisa; Purple Rain s mirisom cvijeta jasmina i kozokrvine, mošusa i jantara, Autumn Nights cvjetnoga mirisa obogaćenog mošusom i vanilijom, Pure Love s cvjetovima ljiljana, mošusom i jabukom te Monoi koji miriše na tahićansku gardeniju i vaniliju.

Iako je svaki od ovih mirisa poseban za sebe, koristite li ih uz losione za tijelo samo ćete naglasiti odabrani miris. On postaje još posebniji onaj trenutak kada na sebe stavite i svoj najdraži parfem, jer tada možete layeringom raditi unikatan miris za sebe. Losioni su obogaćeni snažnim antioksidansom vitaminom E za dodatnu njegu i lagani anti-aging kože, a dolaze u mirisima Purple Rain, Autumn Nights i Pure Love.

Nature&More_Unsplash

Dodatna njega vrijedna pažnje

Nature & More krema za ruke svojim obogaćenim sastavom intenzivno vlaži i njeguje. Potiče obnovu kože, povećava elastičnost i čvrstoću. Ne sadrži parabene i mineralna ulja, ali je obogaćena vitaminom E i ima ugodan miris. Ipak, njen možda najveći benefit je što dolazi u vrlo praktičnoj ambalaži koja omogućuje lagano vađenje proizvoda bez curenja viška. Pritom je nemasna i brzo se upija!

Sapuni također dolaze u 4 mirisa, ali i s 4 različite funkcije koje se mogu koristiti na licu, tijelu i rukama. Prirodni sapun Aloe Vera izvrsna je opcija za kože koje se izlažu suncu i moru jer hidrira i umiruje. Vraća koži vlagu i osvježava je. S druge strane, prirodni sapun Aktivni ugljen pruža dugoročnu vitalnost koži. Zahvaljujući idealnoj kombinaciji biljnih ulja i ugljena ima snažan anti-age učinak, a jako je učinkovit i u prevenciji stvaranja akni i mitesera, kako na licu tako i na tijelu. Korištenjem sapuna smanjuje se mašćenje kože i začepljenje pora te pojava prištića, uz istovremeno održavanje vlažnosti i elastičnosti kože.

Prirodni sapun Magareće mlijeko opušta i štiti kožu od nastanka mrlja. On generalno pridonosi zdravlju kožne barijere uz pomoć vitamina A, B, C i E, a ima snažan anti-age učinak. Za kraj, prirodni sapun Lavanda s osvježavajućim i umirujućim mirisom lavande, opušta um i tijelo. On pomaže vlažiti kožu bez isušivanja, a radi i laganu eksfolijaciju pa učinkovito otvara pore i uklanja mrtve stanice kože. Pritom, daje sjaj i zdravi izgled.

Sve proizvode možete istražiti i testirati u dm prodavaonicama, a dostupni su i na dm webshopu. Ovo ljeto nemojte zaobići prirodnu kozmetiku – nećete požaliti!

Foto: Unsplash, Pexels, Nature & More

Učitati još
Zatvori