Jednostavne kuglice od kokosa koje će vam postati omiljena ljetna poslastica
Jednostavne kuglice od kokosa koje će vam postati omiljena ljetna poslastica

Jednostavne kuglice od kokosa koje će vam
postati omiljena ljetna poslastica

Desert je oduvijek najslađi dio dana. Na Journal listi slatkih favorita, mogli ste pronaći mnoge recepte za poslastice koje se lako spremaju. Tako smo pronašli jednostavne blanširane breskve koje možete vrlo lako pripremiti, te veganski desert koji ćete uvrstiti u omiljene poslastice. Ovog puta odlučili smo da u gastro preporuke dodamo recept za autentični talijanski desert koji smo pronašli na Instagram profilu @nowbynaturesupps. Kuglice s kokosom su sitni, slatki zalogaji koji potiču iz Italije i idealni su za sve prilike. Ovi ukusni deserti su jednostavni za pripremu i ne zahtijevaju pečenje, što ih čini idealnim za brzu pripremu.

Desert koji uključuje kokos postao je viralna poslastica

Sastojci:

  • kondenzirano mlijeko
  • kokosovo brašno
  • crna čokolada

*Sastojci mogu varirati ovisno o vašim preferencijama. 

Priprema

Ovaj recept je vrlo fleksibilan. Sastojci mogu varirati od preferiranog ukusa, a možete napraviti i verziju s manje šećera. Osnovni sastojci kuglica s kokosom uključuju kokosovo brašno, kondenzirano mleko, kakao prah, i često mljeveni keks ili orahe. Za pripremu, kokosovo brašno se pomiješa s kondenziranim mlijekom i oblikuje u male kuglice. Kuglice se zatim uvaljaju u kakao prah ili dodatno kokosovo brašno, što im daje prepoznatljiv izgled i dodatni sloj ukusa.

Neki recepti uključuju dodatke poput crne čokolade, ruma, ili vanilinog šećera, kako bi se obogatila aroma. Kuglice s kokosom su idealni za serviranje na zabavama, kao slatkiš uz kavu ili čaj, ili kao deo poslastica na prazničnim stolovima. Lako se prave unaprijed i mogu se čuvati u frižideru nekoliko dana, što ih čini praktičnim izborom. Samo još ostaje da ih servirate na svojim omiljenim tanjurima i uživate u idealnoj ljetnoj poslastici.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@brendafitfood, @ricetteperbimby, @nowbynaturesupps)

Učitati još
Zatvori