Njihove edukativne radionice za djecu osvojile su Hrvatsku, a sada imaju novi program za najmlađe
Njihove edukativne radionice za djecu osvojile su Hrvatsku, a sada imaju novi program za najmlađe

Njihove edukativne radionice za djecu osvojile su Hrvatsku, a sada imaju novi program za najmlađe

Vjerujemo da se svaki roditelj susreo s nedoumicama oko izvanvrtićkih/izvanškolskih aktivnosti na koje bi upisao svoje dijete, što iz želje za zabavom, što učenjem, a što zbog organizacije vremena. Opcija je danas mnogo, no rijetko koja zaista ispunjava sve najvažnije kriterije; da se dijete zabavi, razvija kreativnost i znatiželju, slobodno istražuje svijet oko sebe – ali i svoje talente, strasti i interese.

Ako kojim slučajem još niste čuli za Tinker Labs, vrijeme je da vas upoznamo s edukativnim radionicama za djecu koje već nekoliko godina osvajaju djecu i roditelje diljem Hrvatske, a i šire.

Tinker Labs

Drugačiji pristup nastavi

Tinker Labs su edukativni centri u kojima se odvijaju tečajevi za djecu od 3 do 12 godina starosti. Nastava se provodi po jedinstvenom STEAM pristupu koji uvodi djecu u znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku, a rad se odvija kroz razne eksperimente i praktično učenje koje je neophodno za uspjeh svakog djeteta.

Tinker Labs ima za cilj potaknuti radoznalost i ljubav prema znanosti kod najmlađih. Potpuno suprotno klasičnom školskom kurikulumu gdje se znanje klasificira po kategorijama i podučava odvojeno po predmetima, ovdje je cilj objedinjeno i praktično učenje s razumijevanjem i propitkivanjem, a naglašena je i važnost učenja kroz pokušaje i pogreške.

Svaki nastavni sat vođen je oko teme koja zaokuplja djecu interaktivnim igrama i aktivnostima.

TinkerLabs
TinkerLabs

Tinker Labs radionice su osvojile regiju

Prvi Tinker Labs centar otvoren je 2016. godine u Osijeku, a danas njihove franšize postoje u cijeloj Hrvatskoj – od jeseni se nalaze na više od 50 lokacija na kojima su dostupni upisi. Osim Hrvatske prisutni su u još šest zemalja, što je samo znak da je njihov pristup i način rada jedinstven i prepoznat, kako od djece, tako i od roditelja. Primjerice, samo u Zagrebu prisutni su na čak 10 lokacija, što omogućuje da veći broj djece pohađa njihove radionice, ali i da budu lakše dostupni obiteljima iz različitih dijelova grada. 

Tinker Labs program odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Agencija za odgoj i obrazovanje dala je tečajevima školskog uzrasta pozitivno stručno mišljenje i preporuku kao izvanškolsku aktivnost za djecu. Već drugu godinu za redom dobitnici su nagrade za najbrže rastuću hrvatsku franšizu na regionalnom tržištu.

TinkerLabs
TinkerLabs
TinkerLabs
TinkerLabs

Nastava po uzrastu

Tinker Labs tečajevi podijeljeni po uzrastu djece, pa tako nude:

Za svako je dijete omogućen besplatan ogledni sat kako bi lakše donijeli odluku o pohađanju Tinker nastave.

TinkerLabs

Novi program za najmlađe

Od nove školske godine u Tinker Labs će se moći upisati i najmlađi do sada, djeca već od 3 godine starosti. Novi tečaj Tinker Garden, osmišljen za mališane u dobi od 3 do 4 godine, koji će uz prisustvo roditelja kroz 45 minuta nastave tjedno sudjelovati u raznim aktivnostima. U ovom tečaju u grupi može biti do 8 djece, za razliku od tečajeva za starije gdje su grupice od 10 djece.

TinkerLabs

Naglasak ovog tečaja je na upoznavanju svijeta oko sebe, a pomoć u tome bit će priča o dječaku Dylanu koji i sam istražuje svijet koji ga okružuje. Kroz ovaj tečaj mališani će doći do odgovora na neka temeljna pitanja na koja često ni roditelji ne znaju odgovore, kao što su “Zašto je nebo plavo?” ili “Kako lete avioni?”. Uz eksperimentalne zadatke bit će i logopedskih i grafomotoričkih vježbi.

Prošle se godine održavala eksperimentalna faza ovog tečaja, a s obzirom na opće oduševljenje roditelja i mališana, uskoro je dostupan svima!

TinkerLabs
TinkerLabs
TinkerLabs

Foto: Tinker Labs

Učitati još
Zatvori