Romantični duh prošlih vremena: Od ovog petka ponovno kreće Plesnjak na Zrinjevcu
Romantični duh prošlih vremena: Od ovog petka ponovno kreće Plesnjak na Zrinjevcu

Romantični duh prošlih vremena: Od ovog petka ponovno kreće Plesnjak na Zrinjevcu

Od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća omiljena zabava Zagrepčana bili su plesnjaci. Prateći u stopu svjetske trendove i plešući u ritmu najpopularnijih pop, rock, jazz i swing hitova, odrasle su generacije i generacije mladih. Plesnjak na Zrinjevcu oživljava duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka. Također, vraća romantični duh prošlih vremena.

Plesat će se kod Glazbenog paviljona koji je još 1891. postao prepoznatljivim mjestom održavanja promenadnih koncerata. Razigrat će se plesne cipelice uz ritmove najrazličitijih glazbenih žanrova. Bit će tu swinga i rock’n’rolla, plesat će se charlston jive, salsa i tango. Raznovrsnost glazbenog i zabavnog programa aduti su ovoga projekta koji plesom upotpunjuje bogatu ljetnu ponudu metropole.

Plesnjak na Zrinjevcu

Plesnjak na Zrinjevcu

Od 26. srpnja do 24. kolovoza, svakog petka i subote, posjetitelji će moći uživati u Plesnjaku na Zrinjevcu. Tijekom ovih deset ljetnih večeri, imamo jedinstvenu priliku družiti se uz ples i odličnu glazbu, naučiti pokoji novi plesni korak i uživati u odličnim koncertima uživo.

Program otvara The Sway Band, u petak 26. srpnja, s koncertom u 20:00 sati, dok će ostale dane, nastupiti dobro znana imena domaće zabavne i šlagerske scene kao što su Miro Ungar, Bacon & Blues Corp., Groovy Cakes, Louise, Superstary i Šleper Šlager. Ulaz na sve program je besplatan, a raspored je dostupan i na linku. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, program se prebacuje na nedjelju.

Plesnjak na Zrinjevcu

Plesne radionice

Svaki vikend na Zrinjevcu će se održavati plesne radionice koje izvodi Plesni centar Zagreb by Nicolas, na kojima će uz stručno vodstvo posjetitelji moći naučiti plesne korake bečkog valcera, discofoxa, jive-a, tanga i foxtrota te mnoge druge.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: Drago nam je da možemo ponovno ponuditi ovaj jedinstveni događaj Zagrepčanima i posjetiteljima grada. Plesnjak na Zrinjevcu nije samo prilika za uživanje u glazbi i plesu, već i za druženje i stvaranje lijepih uspomena na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija. Svi su dobrodošli – od početnika do iskusnih plesača, a za one koji žele uvježbati neke nove korake, pripremili smo od 18:00 sati plesne radionice plesnog studija Nicolas. Pozivamo sve da nam se pridruže i uživaju u plesnim ljetnim večerima na Zrinjevcu.

Foto: J. Duval, I. Nobilo

Učitati još
Zatvori