Znate li što su tekuće marmelade za sunčanje? Imaju posebnu teksturu s vrlo laganim osjećajem na koži
Znate li što su tekuće marmelade za sunčanje? Imaju posebnu teksturu s vrlo laganim osjećajem na koži

Znate li što su tekuće marmelade za sunčanje? Imaju posebnu teksturu s vrlo laganim osjećajem na koži

Ljeto je vrijeme kada mnogi traže proizvode za zaštitu od sunca i postizanje preplanulog tena. Marmelade za sunčanje postale su popularan izbor među ljubiteljima sunčanja zbog svojih jedinstvenih svojstava koja kombiniraju zaštitu i poticanje brončanog tena. No, jeste li znali da postoji razlika između tekućih marmelada i marmelada gelaste teksture?

Što su tekuće marmelade za sunčanje?

Tekuće marmelade su proizvodi za njegu kože koji se nanose prije izlaganja suncu. One su dizajnirane da ubrzaju tamnjenje kože, dok istovremeno pružaju određeni nivo zaštite od štetnih UV zraka. Za razliku od tradicionalnih marmelada za sunčanje, tekuće marmelade imaju laganu, tekuću konzistenciju koja se lako nanosi i brzo upija u kožu. Također, dolaze u obliku sprejeva, a ne u posudici, što predstavlja praktičnije rješenje i jednostavniji su za nanošenje.

Što sve mogu sadržavati?

Tekuće marmelade za sunčanje najčešće su kombinacija suhog ulja i marmelade za sunčanje gelastog oblika. Sadrže prirodna ulja poput maslinovog, kokosovog, orahovog i ulja od mrkve. Ova ulja česti su sastojci jer njeguju kožu, pružaju hidrataciju i imaju prirodne sposobnosti za ubrzavanje tamnjenja. Sadržavaju još i beta-karoten, prirodni pigment koji potiče proizvodnju melanina u koži, što ubrzava proces tamnjenja, vitamin E koji je antioksidans i štiti kožu od slobodnih radikala te pruža njegu nakon sunčanja. Posljednje, ali i ne i nevažno – SPF zaštita. Mnoge tekuće marmelade sadrže faktor zaštite od sunca, obično nižeg intenziteta (SPF 6-15), što omogućava sigurno tamnjenje uz minimalnu zaštitu od UV zraka.

Naši favoriti

Tekuće marmelade za sunčanje predstavljaju inovativan način postizanja preplanulog tena uz istovremenu njegu kože. S njihovim prirodnim sastojcima, lakoćom nanošenja i sposobnošću da ubrzaju tamnjenje, postale su nezaobilazan dodatak ljetnoj rutini mnogih. Pravilnim korištenjem tekućih marmelada možete sigurno uživati u sunčanju, postići zavidan brončani ten i održati kožu zdravom i njegovanom.

Donosimo neke od naših favorita.

 

Foto: Instagram (@tashoakley, @philippaallback)

Učitati još
Zatvori