Pjesma Mangio Pasta nam ne izlazi iz glave pa smo Pekija odveli na pastu i razgovarali o novom singlu
Pjesma Mangio Pasta nam ne izlazi iz glave pa smo Pekija odveli na pastu i razgovarali o novom singlu

Pjesma Mangio Pasta nam ne izlazi iz glave pa smo Pekija odveli na pastu i razgovarali o novom singlu

Mangio Pasta novi je ljetni hit koji nam ne izlazi iz glave. Iza njega stoje mladi drniški treper Peki i vodeće ime hrvatske trap scene – Grše, a na YouTubeu je prešao milijun i pol pregleda. Upravo Mangio Pasta je singl s Pekijevog debitantskog albuma Fortuna, koji je izašao ranije ove godine. Hrvatski trep je napokon stigao na velika vrata i u medijske stupce, a Peki je jedan od nejgovih novih snaga čije vrijeme tek dolazi. Upravo povodom novog singla smo odveli Pekija (prigodno) na pastu i razgovarali o dosadašnjem putu, uzorima i budućnosti.

Peki
  • Ove godine izbacio si svoj prvi album Fortuna, čestitamo! Opiši nam malo kako je izgledao kreativni proces iza njegovog stvaranja i jesi zadovoljan kako je sve ispalo?

Bilo je stvarno prezabavno, od samog početka i sve do kraja. Uživao sam u cijelom kreativnom procesu i stvaranju albuma. Naravno, bilo je stresnih i teških trenutaka, ali sve u svemu – predivno iskustvo i prezadovoljan sam rezultatom.

Peki
Peki
  • Jedan od singlova s albuma je i Mangio Pasta s Gršom koja je postala instantni hit. Kako je bilo surađivati s vodećim treperom na sceni i što misliš da je pjesmu učinilo tako popularnom?

Stvarno je super bilo raditi s Gršom, prezadovoljan sam kako pjesma prolazi kod publike i u radijskom eteru. Jednostavna melodija i jednostavan refren + brutalan beat koji Lockroom napravi = top pisma!

Peki
Peki
  • Kad smo već na Mangio Pasti, kakvu tjesteninu preferiraš i znaš li je spremiti?

Carbonara je broj 1 za mene, i da, morao sam je naučitu spremati već kad imam pjesmu Mangio Pasta! Tako da, napredovao sam u kuhanju (smijeh).

Peki
Peki
  • Vratimo se malo na glazbu. Dolaziš iz glazbene obitelji, dosta mlad si krenuo u cijelu priču. Što te inspiriralo da se ozbiljnije kreneš baviti time i jesi li oduvijek znao da će to biti trap?

Gledao sam brata uvijek kako stvara i piše novu glazbu i sve mi je to bilo prezanimljivo, pa sam odlučio i ja probati malo. S vremenom sam sve više i više uživao u produkciji i stvaranju nečega svoga, ali nisam znao na početku da će to baš ići ovim putem – i u ovako kratkom vremenu realno.

Peki
  • Kada govorimo o trapu u Hrvatskoj, velika većina ih je dio yem kolektiva. Što za tebe znači biti dio takve, rekli bismo obiteljske, atmosfere?

Stvarno sam zahvalan na ovoj poziciji u kojoj se sada nalazim. Veliko hvala Zvoni Pušiću i yemu, i Bori Balboi i FDS-u na ogromnoj podršci i dosta mi je drago što se svi držimo kao jedan, funkcioniramo kao jedna velika obitelj i to mi je nekako najposebnije kod ovoga svega.

Peki
Peki
Peki
  • A sigurni smo da u slobodno vrijeme slušaš nešto i izvan trap žanra. Imaš li nekog guilty pleasure izvođača ili nekoga koga voliš, a totalno je nespojiv s tobom?

Pa ima dosta njih iskreno! Slušam stvarno dosta žanrova, ali evo da moram nekoga istaknut – to bi bio Post Malone.

Peki
  • Što se tiče tvoje glazbe, često sve radiš sam, od tekstova do beatova. U čemu pronalaziš inspiraciju i imaš li neke uzore koji direktno ili indirektno utječu na tvoj rad?

Ovisi o danu kakav je i kakve sam ja volje. Ako je vani sunce, ja sam automatski dobre volje, onda će se napraviti i neka veselija stvar, a ako je tmurno onda radim nešto tužnije i “tamnije”, tako da dosta stvari utječe na mene što se tiče stvaranja.

Peki
Peki
  • Znamo da je Peki mladi treper iz Drniša i malo po malo osvaja glazbenu scenu, no tko je Josip Pekas? Reci nam nešto o sebi što možda nismo znali.

Peki samo pomaže da neke svoje emocije i energiju prenesem lakše ljudima tako da Josip i Peki su dvi slične osobe.

Peki
  • Gdje vidiš svoju karijeru za pet godina? Tvoje vrijeme tek dolazi, stoga što još možemo očekivati od tebe?

Ja uvijek kažem što Bog da, to će i biti, vrijeme će sve pokazat sve, na meni je da radim i dam sve od sebe.

Zahvaljujemo restoranu The Forty Two (Petrinjska ulica 42) na ustupanju lokacije za snimanje.

Foto: Matia Malenica

Učitati još
Zatvori