Blanširane breskve s kremom dodajemo na listu brzih ljetnih recepata
Blanširane breskve s kremom dodajemo na listu brzih ljetnih recepata

Blanširane breskve s kremom dodajemo na
listu brzih ljetnih recepata

Uz sve summer aktivnosti kojima se radujemo, na can’t wait listi nalazi se, zapravo, i sezonsko voće. Od proljeća kad krenemo s jagodama, trešnjama, dok dođemo u sam epicentar ljeta, lubenice, dinje, a i breskve postaju favoriti za zaslađivanje. Vrijeme je da se okrenemo sezonskom voću i mogućim desert opcijama. Tako smo naišli na recept za blanširane breskve s kremom na Instagram profilu @itsholly. Breskve s kremom su desert ljeta, a mi vam otkrivamo recept za novu omiljenu poslasticu.

Breskve s kremom su desert ljeta, a recept je brz i jednostavan

Sastojci

  • četiri breskve
  • listovi breskve
  • ekstrakt vanilije ili štapić vanilije
  • vrećica želatine
  • mascarpone sir
  • slatko vrhnje
  • šećer i voda

Priprema

Spremat ćete tri slatka umaka: blanširane/marinirane breskve, žele od breskvi i krem-šlag od listova breskve. Za početak, zasijecite četiri breskve i stavite ih ključalu vodu kako biste ih lako oljuštili. Tu kožu nećete bacati, već ćete iskoristiti pri pravljenju sirupa od breskve. U kombinaciju prokuhanog šećera i vode dodajte kožice od breskve i ekstrakt vanilije. Dok se to kuha, narežite prokuhane breskve na komadiće srednje veličine. Preko njih kroz cjediljku prolijte sada već skuhani sirup od breskve. Ostatak procijeđenog sirupa pomiješajte sa želatinom kako biste napravili žele.

Za krem-šlag su vam potrebni listovi od breskve, mascarpone sir i slatko vrhnje. U lonac dodajte listove breskve i slatko vrhnje i malo podgrijte. Zatim, u posebnu posudu dodajte dvije žlice mascarpone sira i zalijte spremljenom smjesom. Sve to izmiksajte dok se ne sjedini i napravi kremasti šlag. Potom, slijedi serviranje. Prvo poredajte blanširane breskve, zatim stavite malo želea, a onda stavite krem-šlag preko. Vaš ljetni desert je gotov. Uživajte.

Postupak možete pogledati u u videu ispod: 

Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@itsholly, @daniscooking, @coupleinthekitchen, @purecane)

Učitati još
Zatvori