Najljepše terase u Ljubljani, zaklonjene zelenilom, na kojima se možete osvježiti tijekom ljetnih vrućina
Najljepše terase u Ljubljani, zaklonjene zelenilom, na kojima se možete osvježiti tijekom ljetnih vrućina

Najljepše terase u Ljubljani, zaklonjene zelenilom, na kojima se možete osvježiti tijekom ljetnih vrućina

Ako niste jedan od sretnika koji se trenutno rashlađuju u moru (ili nekoj od rijeka) i osuđeni ste na betonsku džunglu, onda nastavite čitati. Zamislite urbanu lokaciju okruženu bujnim zelenilom, blagim povjetarcem, možda čak jezero ili rijeku u blizini i hladno piće u ruci. Ne zvuči tako loše, zar ne?

Iskoristite vikend za posjet Ljubljani, a kako bi trenutne visoke temperature bile umjerenije, pripremili smo popis najljepših terasa u Ljubljani na kojima se možete rashladiti i osvježiti.

As Boutique hotel

U samom središtu Ljubljane čeka vas prekrasna terasa u stilu luksuznih talijanskih ljetovališta (da, poput one u Bijelom lotosu), samo što se umjesto na nepregledno more pruža predivan pogled na dvorac. As Boutique hotel prava je oaza mira i tišine, a svojim balkonima i terasama pruža intimni zaklon od vrućine. Ne zaboravite naručiti neki od brojnih osvježavajućih koktela, jer su njihovi barmeni pravi majstori.

As Boutique hotel, Čopova ulica 5a, Ljubljana | ashotel.si

Vrt Beli volk

Skriven između četiri zida, njegova jedinstvena lokacija nudi hladnu atmosferu unatoč ljetnim vrućima. Vrt Beli Volk jedno je od naših omiljenih skrovišta od vrućine slovenske prijestolnice. To je savršen spoj hlada, zelene džungle, rustikalne udobnosti, svježeg vjetra, večernjih događanja i izvrsnih rashlađenih pića. Ako je ovdje vruće, to je samo zbog plesnih ritmova.

Vrt Beli volk, Wolfova 4, Ljubljana | vrt-belivolk.si

Vrt Lily Novy

Ako tražite oazu u centru Ljubljane, nema ništa ljepše i ugodnije od vrta Lily Novy. Ovaj čarobni kutak uz Prešernovu cestu sve je što možete poželjeti na +30 stupnjeva u gradu. Bujne krošnje drveća nude obilje hlada, a otvorenost prostora daje vjetru slobodan put. Dodajte tome široku ponudu osvježavajućih pića i nećete se maknuti odavde do večeri kada temperature napokon opet postanu podnošljive.

Vrt Lily Novy, Tomšičeva 12, Ljubljana | www.kaval-group.si

Špica Caffe

Ljubljanska plaža jedno je od najpopularnijih utočišta kada se temperature u glavnom gradu popnu iznad 30. Iako se u Ljubljanici (još) ne može kupati, blizina vode i prirodni hlad pružaju osjećaj osvježenja. Priuštite si dodatno rashlađivanje u Špica Caffeu, gdje su vam na raspolaganju brojna hladna pića, kokteli i izvrsni sladoledi. Ovdje je izuzetno ugodno, pogotovo u predvečerje.

Špica Caffe, Grubarjevo nabrežje, Ljubljana | @spica.caffe

Grajska vinoteka

Nakon užarenog betona ništa ne paše bolje od povjetarca koji se osjeti samo ako se dovoljno visoko popnemo. Posebno tijekom zalaska sunca preporučamo posjet Dvorskoj vinariji na Ljubljanskom dvorcu. Ne samo da je pogled odavde doista zadivljujući, već se ne morate brinuti i za osvježenje u čaši (ili boci).

Grajska vinoteka, Grajska planota 1, Ljubljana | grajskavinoteka.si

Članak je preuzet s portala Journal.si

Foto: Instagram (@vrt_belivolk, @spica.caffe)

 

 

Učitati još
Zatvori