Njihovo vrijeme dolazi: 9 modela tenisica koje ćete sigurno poželjeti do kraja godine
Njihovo vrijeme dolazi: 9 modela tenisica koje ćete sigurno poželjeti do kraja godine

Njihovo vrijeme dolazi: 9 modela tenisica koje ćete sigurno poželjeti do kraja godine

Kada pričamo o trendi tenisicama, svima prvo na pamet padnu viralne Sambe koje vladaju modnom scenom posljednje dvije godine. No, u dinamičnom suvremenom svijetu, trendovi dođu i odu. Poput klasičnih Nike Air Force tenisica, pitanje je vremena kada će globalna Samba opsesija ispariti. Ako ste veliki modni fanatici već ste prešli u potragu za novim it tenisicama. Koji bi modeli mogli postati novi trendi izbor, otkrivamo u nastavku.

Analizirajući profile vodećih it fashion girlies na Instagramu, predviđamo kojih 9 modela tenisica će okupirati gradske ulice u ostatku godine.

Nike Cortez is back

Već smo postavili teoriju o skoroj svjetskoj dominaciji Nike Cortez modela, a više možete čitati ovdje. Njihova je popularnost bila masovna prije više od 7 godina, a sada se hype za tenisicama opet vratio. Tenisice danas dolaze u divnim nijansama, a najpopularnije su kričave zelene i kožne smeđe. I slavne zvijezde poput Dakote Johnson su veliki fanovi ovih kul tenisica.

Sve modele pogledajte ovdje.

Nostalgija s Puma Speedcatom

Omražene tenisice s Puma potpisom bile su globalni hit u 2010-ima, a tadašnji tinejdžeri su ih iznosili za cijeli svoji život. Iako ove tenisice neće biti izbor za svakoga, mlađe generacije su već opsjednute ovim “novim” trendom. Vintage tenisice u atraktivnoj crvenoj i klasičnoj crnoj su najpopularnije, a obožava ih i Emily Ratajkowsky. Novi krem i smeđi model su također česti izbor na društvenim mrežama, a savršeno izgledaju u monokromatskom looku. Što vi mislite o Puma trendu?

Sve modele pogledajte ovdje.

Onitsuka Tiger

Zasigurno ste u posljednjih par godina naletjeli na kričavo žute tenisice i pitali se o kojima se radi. Riječ je o iconic Onitsuka Tiger modelu. Njihova je slava krenula rasti već prije dvije godine, a tenisice su ispunile Instagram feed. Nakon žutih, metalik Tokyo model je postao novi hit izbor a vjerujemo kako će njegova popularnost naglo narasti u sljedećim mjesecima.

Sve modele pogledajte ovdje.

Salomon hype

Sportske Salomon tenisice također opstaju. Njihov signature upečatljivi izgled i inovativan sporty dizajn jako su poželjni u današnjoj modnoj klimi, a sve više it djevojka ih kombinira u nespojivim stylinzima. Zbog svojih kombinacija boja, ove su tenisice idealan statement dodatak koji će podići svaki jednostavan look ili savršeno pristajati u razigranom maksimalističkom looku.

Sve modele pogledajte ovdje.

Miu Miu x New Balance

Jedna od najpopularnijih suradnji ikada rezultirala je lansiranjem 3 it modela Miu Miu x New Balance tenisica – krem, smeđih i bijelih. Spoj brušene kože, vintage dizajna i duplih vezica se ispostavio vrhunskim izborom, a tenisice su se rasprodale u sekundama. Sada je vodeći luxury brend i mlađa sestra Prade, Miu Miu najavio još jednu suradnju s velikim sportskim brendom, te planiraju lansirati mules verziju rasprodanih tenisica.

Sve modele pogledajte ovdje.

Adidas Country OG & SL 72

Dok Samba, Universal i Gazelle i dalje većinski dominiraju gradskim ulicama, još dva adidas modela su doživjela slavu. Riječ je o Adidas Country OG i SL 72 modelu. Adidas Country OG tenisice jako nas podsjećaju na vintage modele, dok su SL 72 dobra zamjena za viralne Sambice. Kao i uvijek adidas je oba modela lansirao u nizu neutralnih i upečatljivih kolorita, kako bi kupcima pružili raskošnu ponudu kojoj je teško reći ne.

Sve modele pogledajte ovdje.

Nogometni stil tenisica

Već smo detaljno obradili trendi sportsku ideologiju te njenu privlačnost na modnoj sceni. Uz sportske dresove i konstantno stiliziranje adidas trenirki, primijetili smo i novi trend nošenja nogometnih tenisica nalik kopačkama. Karakterizira ih veliki jezik, ušiveni detalji te tanki gumeni potplat (koji je prisutan i kod viralnih Sambica), a neki modeli imaju i vezice sa strane. E pa baš taj stil i dizajn se vratio na modnu scenu, a u nama budi jaku nostalgiju.

Golden Goose

S velikim rastom popularnosti maksimalističkih kombinacija i sve češćim biranjem razigranih statement komada, Golden Goose tenisice su postale očekivani izbor za ostatak godine. Dizajn dolazi u raznim upečatljivim printovima, s fokusom na životinjski, te su tenisice ukrašene raznim šljokičastim i metalik detaljima. Idealne tenisice za ljubitelje printova i boja.

Sve modele pogledajte ovdje.

Foto: Instagram (@manondevelder @lisonseb @ximenamoral )

Učitati još
Zatvori