Cellulite factory: Ljubitelji cheesecakea, ovo morate probati. Kokos i mango su savršen par
Cellulite factory: Ljubitelji cheesecakea, ovo morate probati. Kokos i mango su savršen par

Cellulite factory: Ljubitelji cheesecakea, ovo morate probati. Kokos i mango su savršen par

‘Zamislite da jedete zalazak sunca na Mallorci – takav okus ima ovaj kokos mango cheesecake‘, kaže Kristina Štriga (Cellulite factory) koja je na svom Instagram profilu podijelila recept za ovo ljetno savršenstvo! U podlogu je dodala i malo đumbira u prahu što se pokazala kao sjajna ideja. Ljubitelji cheesecakea, ovo morate probati. U nastavku donosimo recept…

Kokos mango cheesecake_Cellulite factory (1)
Kokos mango cheesecake_Cellulite factory

Sastojci:

Podloga

  • 100 g digestive keksa, mljevenog
  • 20 g mljevenog kokosa
  • 30 g sušenog manga
  • 75 g kokosovog ulja, otopljenog
  • 1/2 žličice đumbira, mljevenog

Nadjev

  • 4 lista želatine
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 300 g krem sira
  • 350 g pirea od manga (možete kupiti gotovi pire ili izblendati svježi ili smrznuti mango u pire)
  • 150 g kokos kreme (gusti dio konzerve kokosovog mlijeka)
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica kurkume, mljevene

Mango žele

  • 150 g pirea od manga
  • sok 1/2 limuna
  • 2 lista želatine
Kokos mango cheesecake_Cellulite factory
Kokos mango cheesecake_Cellulite factory

Priprema:

  • Sušeni mango nasjeckajte na kockice. Kokosovo ulje rastopite. U zdjelu dodajte mljevene kekse, kokos, mango, đumbir i kokosovo ulje te dobro promiješajte. Prebacite u kalup za tortu (promjera 16-18 cm) i utisnite žlicom. Prebacite u hladnjak dok spremate nadjev.
  • Želatinu potopite u par žlica vode i ostavite 5 minuta da nabubri. 70 ml vrhnja zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Želatinu ocijedite, dodajte u vrhnje i promiješajte. Ostavite par minuta da se ohladi.
  • U zdjelu dodajte krem sir, pire od manga, ostatak vrhnja za šlag, kokosovu kremu, šećer u prahu i kurkumu te miksajte 2 minute. Ulijte smjesu s želatinom i kratko izmiksajte.
  • Prebacite smjesu u kalup i stavite u hladnjak minimalno 6 sati, najbolje preko noći. Za preljev 2 lista želatine potopite u par žlica vode i ostavite 5 minuta da nabubri. Pire od manga zagrijte do temperature od 70 C, dodajte ocijeđene listove želatine i promiješajte da se rastopi. Prelijte preko cheesecakea i vratite u hladnjak na 2 sata.

Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Kristina Štriga

Učitati još
Zatvori