‘Zamislite da jedete zalazak sunca na Mallorci – takav okus ima ovaj kokos mango cheesecake‘, kaže Kristina Štriga (Cellulite factory) koja je na svom Instagram profilu podijelila recept za ovo ljetno savršenstvo! U podlogu je dodala i malo đumbira u prahu što se pokazala kao sjajna ideja. Ljubitelji cheesecakea, ovo morate probati. U nastavku donosimo recept…
Sastojci:
Podloga
- 100 g digestive keksa, mljevenog
- 20 g mljevenog kokosa
- 30 g sušenog manga
- 75 g kokosovog ulja, otopljenog
- 1/2 žličice đumbira, mljevenog
Nadjev
- 4 lista želatine
- 150 ml vrhnja za šlag
- 300 g krem sira
- 350 g pirea od manga (možete kupiti gotovi pire ili izblendati svježi ili smrznuti mango u pire)
- 150 g kokos kreme (gusti dio konzerve kokosovog mlijeka)
- 80 g šećera u prahu
- 1 žličica kurkume, mljevene
Mango žele
- 150 g pirea od manga
- sok 1/2 limuna
- 2 lista želatine
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
- Sušeni mango nasjeckajte na kockice. Kokosovo ulje rastopite. U zdjelu dodajte mljevene kekse, kokos, mango, đumbir i kokosovo ulje te dobro promiješajte. Prebacite u kalup za tortu (promjera 16-18 cm) i utisnite žlicom. Prebacite u hladnjak dok spremate nadjev.
- Želatinu potopite u par žlica vode i ostavite 5 minuta da nabubri. 70 ml vrhnja zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Želatinu ocijedite, dodajte u vrhnje i promiješajte. Ostavite par minuta da se ohladi.
- U zdjelu dodajte krem sir, pire od manga, ostatak vrhnja za šlag, kokosovu kremu, šećer u prahu i kurkumu te miksajte 2 minute. Ulijte smjesu s želatinom i kratko izmiksajte.
- Prebacite smjesu u kalup i stavite u hladnjak minimalno 6 sati, najbolje preko noći. Za preljev 2 lista želatine potopite u par žlica vode i ostavite 5 minuta da nabubri. Pire od manga zagrijte do temperature od 70 C, dodajte ocijeđene listove želatine i promiješajte da se rastopi. Prelijte preko cheesecakea i vratite u hladnjak na 2 sata.
Recept nam donosi Kristina Štriga. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Kristina Štriga