Plave prugice ovog ljeta padaju u drugi plan. Nose se crvene, a mi imamo najbolje komade
Plave prugice ovog ljeta padaju u drugi plan. Nose se crvene, a mi imamo najbolje komade

Plave prugice ovog ljeta padaju u drugi plan. Nose se crvene, a mi imamo najbolje komade

Modna kuća Jacquemus suvereno diktira trendove unatoč izostanku bilo kakve inovativnosti kada je u pitanju sam dizajn. Simon Porte proglašen je doktorom marketinga, a njegova sposobnost da proda lifestyle mogla bi završiti i u udžbenicima.

Sabrina Carpenter i Livia nosile su njegove prugaste crvene komade u razmaku od par dana te sasvim slučajno proglasile novi trend koji ćemo sigurno voljeti ovog ljeta. To je moć Jacquemus brenda i njihovih marketing trikova. Get ready to stripe it up.

Modna nostalgija

Horizontalne crveno bijele pruge izgledaju vrlo atraktivno i bude nostalgiju za modom pedesetih i šezdesetih. Junakinje ovog teksta (i prugastog trenda) uglavnom ih kombiniraju uz bež odjevne komade, dok Sabrina i Livia teže upečatljivom stylingu – stripe on stripe.

Dok je vlasnica ljetnog hita “Espresso” kombinirala komade s prugama iste boje, ali drugačijeg smjera, Livia je učinila isto, ali je otišla i korak dalje. Svojem outfitu dodala je i šešir s kombinacijom tamnoplavih i bijelih pruga te dokazala da neka modna pravila postoje da bi se kršila.

Zvijezde društvenih mreža Alicia i Felicia bile su nešto smirenije kada je riječ o stiliziranju ovog printa te su ga obje iskombinirale s običnim svijetlim komadima.

Bilo da ste hrabri u kombiniranju printeva ili se držite politike „manje je više“ – nebitno je. Crveno bijele pruge pristaju u oba modna gledišta.

The NAVY influence

Prugasta odjeća oduvijek je bila karakteristična za mornaricu, a kasnije je, zahvaljujući određenim dizajnerima, ovaj uzorak implementiran u vodeće modne trendove (Jean Paul Gaultier, we’re talking to you).

Simon Porte odlučio je biti sljedbenik ove vizije i na neki način oživjeti trend. Religiozno se i dalje drži crvene boje, a ove je sezone svoju kolekciju osvježio komadima i dodacima na crveno bijele pruge. Fanovi njegove vizije već su krenuli u potragu za komadima u kojima dominira proporcionalna kombinacija ovih dviju boja. Jeste li među njima? U nastavku izdvajamo naše favorite među prugastom crvenom odjećom.

*Tekst preuzet s portala Journal.rs.*

Foto: Farfetch, Instagram ( @jacquemus , @livia , @lissyroddyy , @wefelicia)

Učitati još
Zatvori