Ako vas riža na mlijeku vraća u djetinjstvo, trebali biste isprobati i ovaj odličan puding od riže
Svatko od nas ima svoja omiljena comfort food jela. Nekima su to grickalice, a nekima baš domaća kuhinja. U Journal gastro rubrici do sada ste mogli pronaći ideje za ljetni ručak, kao i recepte za razne deserte poput čokoladnog sladoleda s orasima.
Ovog puta smo se odlučili posvetiti tradicionalnijem obliku deserta. Naime, na Instagram profilu Annie Mae Herring pronašli smo comfort food favorita, popularno nazvanog Arroz Con Leche. Riža na mlijeku ili puding od riže mnogima je omiljena poslastica, a sada vam donosimo malo unaprijeđen recept. A neke će sigurno vratiti u djetinjstvo.
Puding od riže je idealan ljetni desert
Sastojci
- 190 g riže kratkog zrna
- 35 g slanog maslaca
- 35 g smeđeg šećera
- kora od jednog velikog limuna
- dva mala štapića cimeta (ili jedan veliki)
- 1 l mlijeka
- prstohvat soli
- jedna žličica paste od vanilije
- slatki cimet u prahu
Priprema
Stavite maslac u lončić. Kada se otopi, dodajte rižu i šećer. Miješajte sve dok riža ne počne dobivati blago zlatno-smeđu boju. Dodajte limunovu koricu i štapiće cimeta. Zatim dodajte mlijeko i umiješajte ostale sastojke. Stavite na slabu vatru i miješajte konstantno dok se ne zgusne. Ovaj proces trajati oko 40 minuta. Uklonite limunovu koru i štapiće cimeta. Ostavite da se ohladi. Poslužite puding od riže u zdjelice i pospite cimetom u prahu.
Preuzeto s journal.rs
Foto: Instagram: @oliveoilaandlemons, @everhot_cookers