U centru Zagreba otvoren je restoran Forty two: donosimo sve detalje i ponudu jela
U centru Zagreba otvoren je restoran Forty two: donosimo sve detalje i ponudu jela

U centru Zagreba otvoren je restoran Forty two: donosimo sve detalje i ponudu jela

U samom srcu Zagreba, na adresi Petrinjska 42, jučer je otvoren predivan restoran Forty Two, nasljednik sada već legendarnog Mime’s Gourmet bara, poznatog po vrhunskoj gastronomiji i jedinstvenom ambijentu.

Forty Two
Forty Two

Forty Two

Forty Two je novo iskustvo koje će vas osvojiti na prvi zalogaj. Pod vodstvom chefa Hrvoja Nakića i njegovog tima, u kuhinji restorana Forty Two nastaju delicije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Lokalne svježe namjernice, sezonski hitovi, divlja riba ulovljena u Jadranskom moru i vrhunski stakeovi samo su dio njihove ponude. Oduševljava i dnevna ponuda jela sto je i inače tradicija svih Mime’s-a.

Forty Two nije samo restoran, već mjesto gdje se susreću tradicija i moderna gastronomija, stvarajući fenomenalnu kombinaciju okusa, ambijenta i atmosfere koje omogućuje jedinstven doživljaj. Forty Two je više od običnog mjesta za jelo – to je destinacija koja pruža iskustvo za pamćenje.

 

 

Forty Two
restoran Forty two

Ponuda jela

Da izbor nije nimalo lak potvrđuje jelovnik pun vrhunskih delicija pripremljenih modernim tehnikama. Na jelovniku tako možete birati između toplih i hladnih predjela među kojima se ističu pate foie grass, tuna tartar i riblji tris, kao i Jakobove kapice, kozice u bisqueu i alla soparnik. Od juha možete birati između bistre goveđe te dnevne juhe, a tu su i tjestenine, rižota, steakovi (ribeye black angus, cowboy black angus, striploin black angus i biftek Simental).

Glavna jela dijele se na mesna i riblja, kao što su pačja prsa, teleći šol, juneći obrazi ili janjeći kotleti, ili pak krak hobotnice, file grdobine ili lososa, te riblji file ulov dana uz garnituru od sezonskog povrća.

U ponudi je i nekoliko deserata poput tarta od jabuka, čokoladnog lava kolača i vanilija crème brûléea.

Forty Two
Forty Two
Forty Two
Forty Two

Uređenje restorana

Interijer su osmislili Joško Kovač i Katarina Krijan, a realizirali uz podršku partnera Eichholtz i Mashroom Storea. Prostor odiše toplim tonovima smeđe, zelene i bordo boje koji stvaraju ugodnu atmosferu za svakodnevno uživanje. Uz vrhunsku gastronomiju, gosti mogu uživati u širokom izboru hrvatskih i stranih vrhunskih vina koja upotpunjuju gastronomski doživljaj.

 

restoran Forty two

Osim pomno uređenog interijera, tu je i predivna terasa na kojoj će se gosti osjećati kao da su u prirodi a ne u centru grada – idealna je za ručak ili večernje opuštanje. Petkom se atmosfera dodatno zagrijava uz glazbu koju pušta DJ Danijela Korejzl, čineći večernje ugođaje nezaboravnima.

restoran Forty two
restoran Forty two

Dodatne informacije

Adresa: Petrinjska 42

Radno vrijeme: pon-čet: 12:00-00:00, pet-sub: 12:00-01:00, ned: zatvoreno

Instagram: Forty two

Foto: Karlo Šutalo

Učitati još
Zatvori