Slow living: Ljeti želimo usporiti vrijeme i aktivno stvarati najljepše uspomene
Slow living: Ljeti želimo usporiti vrijeme i aktivno stvarati najljepše uspomene

Slow living: Ljeti želimo usporiti vrijeme i aktivno stvarati najljepše uspomene

Ljeto je jedini period godine kada usporavamo s obavezama i od jutra do mraka pratimo svoj ritam. Prvih nekoliko dana godišnjeg još se prilagođavamo na mirniji tempo svojih dana, uživamo u malim stvarima poput izležavanja u krevetu koju minutu duže, doručkujemo kada i gdje poželimo, a pola dana možemo provesti u pidžami.

No, tek kada uhvatimo ritam s godišnjim, kada se više ne moramo aktivno podsjećati da taj dan nemamo obaveza, tek se tada zaista krećemo opuštati i odmarati. Tada spontani trenuci postaju najsretnije uspomene, a male stvari postaju sve ono što život čini ljepšim.

Epoha Badel

Nismo se ni okrenuli, a godišnji samo što nije završio. Produžili bismo bar još nekoliko dana, ali obaveze su se već nagomilale, a hvata nas panika kako sve stići. Povratak u realnost pada nam teško… već se nekoliko dana kasnije godišnji odmor čini kao daleka prošlost, a mi smo ponovo zatrpani obavezama.

Epoha Badel

Slow living

Način života popularno nazvan slow living potiče na “sporiji” pristup aspektima svakodnevnog života, odnosno, izvršavanje obaveza nježnijim, ležernijim tempom. Fokus slow livinga je suprotstaviti se današnjem, prebrzom i kaotičnom načinu života, a umjesto toga biti prisutan i uživati u onome što radimo, više vremena aktivno posvetiti sebi i svemu što volimo.

Baš kao što ljeti, kada usporimo ritam, više uživamo i svjesniji smo svega oko sebe, želimo s istom praksom svjesno nastaviti i kroz godinu.

 

Epoha Badel
Epoha Badel
Epoha Badel

Tempus fugit

Upravo nas tako i Epoha, novi Badelov pjenušac, svojim sloganom Tempus Fugit (lat. vrijeme leti) suptilno podsjeća na prolaznost vremena. Iako vrijeme uistinu leti, uz gutljaj fino rashlađenih, mirisnih i slatko-kiselkastih balončića, usporavamo vrijeme, poklanjamo si prostor za odmor, predah, pauzu. Zabava je osigurana, a mi svjesno i aktivno sudjelujemo u kreiranju najljepših uspomena.

Ugodan citrusni miris, svježina i kiselost te sitni, postojani mjehurići, čine ovaj pjenušac idealnim kao aperitiv za sve prigode.

 

Epoha Badel
Epoha Badel

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori