Ove komade tradicionalnog nakita nosit ćete zauvijek. Zaštitno lice kolekcije je Jelena Perčin
Ove komade tradicionalnog nakita nosit ćete zauvijek. Zaštitno lice kolekcije je Jelena Perčin

Ove komade tradicionalnog nakita nosit ćete zauvijek. Zaštitno lice kolekcije je Jelena Perčin

Modnom se industrijom konstantno vrte trendovi, mijenjaju popularne stilske ideologije te izmjenjuju viralni hitovi na sceni. Dinamične i ciklične modne promjene su konstantne, a rijetko tko ima vremena sve to pratiti i ostati u toku. Jedan se tjedan nose široke traperice, drugi su tjedan u fokusu printovi i žarke boje, a trećeg tjedna iz maminog ormara vadimo vintage odjevne komade. Kao i s odjećom, tako i s nakitom. Iako smo donedavno svi pratili minimalizam i tihi luksuz, te birali decentan i jednostavan nakit, u proljeće je došlo do drastičnih modnih izmjena. Maksimalizam i upečatljivost su postali in te prateći to, svi su krenuli kupovati i stilizirati statement zlatni nakit s raznim detaljima. No pored aktualnih trendova i hit proizvoda, spas pronalazimo u vječnim modnim klasicima kao što je tradicionalni nakit.

Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija

Tradicionalni nakit je vječni modni izbor

Pored modnih trendova, svi mi imamo jedinstven stil koji oživljavamo svakog dana odabirom odjeće, modnih dodataka i nakita. Sukladno s time, određene trendi stilske ideologije poput maksimalizma ili tihog luksuza nisu namijenjene za svakoga. Baš zato su modni klasici vječni spas. Oni nikada ne izlaze iz modnog fokusa te su timeless modni izbor za dnevne i svečane prigode, a super pristaju uz svaki stil odijevanja. Ali gdje pronaći neodoljiv tradicionalni nakit?

Ako niste jedni od sretnika kojima su starije generacije sačuvale i poklonile svoji blistavi tradicionalni nakit, na Abrakadabra online platformi smo pronašli raskošnu ponudu nakita koji odiše tradicijom i suptilnim raskošom, a klikom ovdje možete pogledati cijelu ponudu. Pronaći ćete Konavoske midi naušnice i ogrlice koje dolaze u crvenoj, bijeloj i tirkiznoj boji, naušnice Filigranske suze koje super izgledaju u kombinaciji s ogrlicom Šibenski botun. Iz kolekcije se posebno ističu pozlaćene Filigranske košarice s koraljima koje će lako preuzeti ulogu statement nakita i biti fokus kombinacije. Za ljubitelje perlica moramo izdvojiti divne naušnice Mother of pearls, mini naušnice i ogrlicu Biserni cvijet.

Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija
Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija

Čaroliju tradicionalnog nakita poznaje i Jelena Perčin

Tradicionalni nakit ima posebno rezervirano mjesto u kulturi i povijesti Hrvatske, predstavljajući bogatstvo naslijeđa i ljepotu koja traje vječno. Njegov bezvremenski chic dizajn nadilazi modne trendove, čineći ga vrijednom sastavnicom capsule garderobe svakog ljubitelja mode. Bilo da se radi o nakitu od zlata, srebra, s filigran dizajnom ili biserima, hrvatski tradicionalni nakit oduševljava svojom detaljnom izradom i estetskom privlačnošću, ali i bogatom ponudom. Poznata hrvatska glumica Jelena Perčin i sama je ljubiteljica tradicionalnog nakita, te zaštitno lice nove kolekcije.

“Tradicionalni nakit mi uvijek budi uspomene na djetinjstvo, korijene i moji identitet.” podijelila je Jelena Perčin.

Kako je i njen osobni stil sinonim za eleganciju, luksuz i ženstvenost, Jelena obožava unositi dašak tradicije i raskoša kroz svoji svakodnevni i svečani nakit koji nudi ova platforma.

“Kod dizajna tradicionalnog nakita mi se najviše sviđa njegova otmjenost i elegancija. A ako bi morala izabrati favorita iz nove kolekcije, to su sigurno Filigranske košarice s koraljima” kaže Jelena.

Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija

Stiliziranje tradicionalnog nakita za dnevnu i svečanu prigodu

Dizajn tradicionalnog nakita ne samo da očarava svojom elegancijom i ljepotom, već i pruža brojne mogućnosti za stiliziranje.

“Za svaki dan biram Konavoske tradicionalne naušnice, a za svečane prigode ovisi o vrsti garderobe koju nosim. ” otkrila je Jelena Perčin

U svakodnevnim prilikama, jednostavna srebrna ogrlica s pozlatom ili decentne naušnice mogu dodati dašak elegancije i sofisticiranosti svakom ležernom outfitu. Na primjer, kombiniranjem ogrlice s mini šibenskim botunom ili perlicom uz modernu odjevnu kombinaciju može stvoriti zanimljiv kontrast između starog i novog, tradicije i suvremenosti.

Za svečane prigode, tradicionalni nakit će biti fokus vašeg looka. Bilo da prisustvujete vjenčanju, svečanoj večeri ili nekom drugom značajnom događaju, bogato ukrašen tradicionalni nakit može naglasiti vašu eleganciju. Velika zlatna ogrlica ili naušnice sa statement biserom se savršeno uklopaju s luksuznim večernjim haljinama ili svečanim odijelima, čineći vaš outfit atraktivnim i ženstvenim.

Stiliziranje tradicionalnog nakita s trendi odjevnim komadima također je sjajan način da se istaknete i pokažete svoj zabavan ljetni stil. Na primjer, tradicionalne zlatne naušnice s filigran dizajnom mogu biti predivan dodatak dugoj čipkastoj haljini, dok pozlaćena ogrlica s čipka detaljem savršeno unosi dašak povijesti u opušteni look s lanenim odijelom.

Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija
Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija

Više od klasičnog nakita

U konačnici, ljepota i važnost hrvatskog tradicionalnog nakita leži u njihovoj sposobnosti da prenesu priče i emocije kroz generacije. Bezvremenski dizajn i detaljna izrada čine ga ne samo modnim dodatkom, već i umjetničkim djelom. Stiliziranje tradicionalnog nakita u svakodnevnim i posebnim prilikama omogućava nam da povežemo prošlost s sadašnjošću, stvarajući jedinstvene modne kombinacije.

Tradicionalni nakit nije samo ukras, to je simbol identiteta, kulture i naslijeđa. Kroz svaki komad nakita, nosimo sa sobom djelić povijesti, oplemenjujući naš stil i ističući bezvremensku ljepotu hrvatske tradicije.

Sve modele tradicionalnog nakita koje voli Jelena Perčin otkrijte na platformi Abrakadabra.

Hrvatski tradicionalni nakit by Abrakadabra nova kolekcija

Foto: PR

Učitati još
Zatvori