Jedan od trenutno najpoznatijih slastičara svijeta, Cedric Grolet, već je nekoliko godina prava Instagram senzacija. Od videa na kojima priprema predimenzionirane slastice od kojih gledateljima cure sline, pa sve do nekoliko slastičarnica u Londonu, Parizu, Singapuru i Saint Tropezu, Cedric ne prestaje privlačiti pažnju.
Cedric Grolet Café
Početkom godine u Parizu je otvoren Cedric Grolet Café, odnosno njegov prvi coffee shop, u kojem se za razliku od njegovih slastičarnica ne prodaju impresivne torte i kolači, već je sav fokus na kavi i dva slatka proizvoda. Riječ je o croissant-beignetu i cookie-pizzi. Ova dva hibrida poznatih delicija novi su na gastro sceni, a tko će ih bolje predstaviti nego sam Cedric?
Croissant-beignet
Croissant-beignet mješanac je krafne i kroasana, odnosno kroasan napravljen od tijesta sličnog onome za krafne, a dolazi s punjenjem u raznim okusima. Ipak, postoji razlika između krafni i beigneta. Tijesto u krafnama je gušće i čvršće teksture, dok je beignet više flaky, pahuljast i mekan, a okus mu je bogatiji i intenzivniji.
U ponudi Cedric Grolet Café-a trenutno se nalaze pistacija, lješnjak, vanilija, čokolada, kava, noisette, vanilija-marelica te jagoda-vanilija. U Cedric Grolet Café-u najčešće ih serviraju uz cappuccino, pa se gosti jedu umačući ih u topli, kremasti napitak.
Cookie-pizza
Cookie-pizzu čine keksi u obliku trokuta koji se slažu u krug, podsjećajući na serviranu pizzu. Mogu biti pečeni i u jednom komadu, u obliku velikog kruha (veličine pizze) pa se naknadno rezati. Cookie-pizza idealna je za proslave, okupljanja i druženja, kada s njima, baš poput pizze, možete ponuditi okupljene.
Rade ih u raznim okusima, među kojima se ističu cookie-pizza od malina i pistacija, od makadamije, jagoda, pekan oraha te kombinacije kikirikija, čokolade i karamele.
Više informacija o pariškom Cedric Grolet Café-u možete pronaći na njegovoj web stranici.
Foto: Instagram