Spojite li dvije poslastice koje gotovo svi vole, dobit ćete preukusne tiramisu palačinke
Spojite li dvije poslastice koje gotovo svi vole, dobit ćete preukusne tiramisu palačinke

Spojite li dvije poslastice koje gotovo svi vole, dobit ćete preukusne tiramisu palačinke

Ako volite tiramisu i palačinke, recept koji smo pronašli na Instagram profilu @soulfood.bysara, već danas dodajte u svoju knjigu recepata. Ujedno jednostavan i zanimljiv, recept za tiramisu palačinke sigurno će oduševiti sve sladokusce već nakon prvog zalogaja. Ova poslastica odlično se kombinira sa svježim jagodama, a uz njega bi definitivno trebali isprobati i preljev od grčkog jogurta i vanilije. Prateći navedene upute za pripremu, kao rezultat dobit ćete desert koji će vam potencijalno postati jedan od omiljenih.

Sastojci:

Tijesto za palačinke

  • jaje
  • 100 g grčkog jogurta
  • espresso čašica
  • dvije žlice kokosovog šećera
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli
  • ekstrakt vanilije
  • 100 g brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • četvrtina žličice sode bikarbone
  • kokosovo ulje

Preljev

  • 100 g grčkog jogurta
  • mjerica proteinskog praha od vanilije
  • kakao u prahu
  • šećer
  • jagode

Priprema

U većoj posudi sjedinite grčki jogurt, jaje i espresso. Mutite sve dok smjesa ne postane ujednačena. Dodajte kokosov šećer, brašno, sodu bikarbonu, sol, ekstrakt vanilije i cimet. Ponovo umutite sve sastojke kako bi se u potpunosti sjedinili. Ako je smjesa previše gusta, dodajte žlicu mlijeka kako biste postigli željenu konzistenciju.

Podmažite tavu malom količinom kokosovog ulja. Nakon što se ulje istopilo, stavite željenu količinu smjese za palačinke na zagrijanu površinu. Kada se stvore mjehurići, okrenite palačinku na drugu stranu i pecite je maksimalno pet minuta, odnosno dok obje strane ne porumene. Naposljetku, pomiješajte grčki jogurt s proteinskim prahom od vanilije i, po želji, malom količinom šećera. Potom preljev stavite na vrh svake palačinke, te na njega pospite kakao u prahu. Poslužite tiramisu palačinke sa svježim jagodama.

Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@soulfood.bysara)

Učitati još
Zatvori