Iva Olivari otkrila nam je kako se reprezentacija nosi s emocijama nakon ispadanja s Eura, ali i motivaciji za dalje
Iva Olivari otkrila nam je kako se reprezentacija nosi s emocijama nakon ispadanja s Eura, ali i motivaciji za dalje

Iva Olivari otkrila nam je kako se reprezentacija nosi s emocijama nakon ispadanja s Eura, ali i motivaciji za dalje

Iako je, nažalost, Euro priča naše nogometne reprezentacije završila prerano, naučiti prihvatiti poraz i pad također je dio utakmice – kako u nogometu tako i u životu. Tako se i naša svakodnevica sastoji od niza malih utakmica koje moramo odigrati, a koje ne rezultiraju uvijek uspjehom i pobjedom – upravo tada je najvažnije podići glavu i pronaći inspiraciju u svemu što nas okružuje kako bismo nastavili dalje još snažniji.

Zato je važno pronaći inspiraciju, a nju često pronalazimo u snažnim ljudima koji nas okružuju. Jedna od njih je i Iva Olivari, team managerica Hrvatske reprezentacije. Žena koja stoji iza naših najtrofejnijih nogometaša, žena koja je uspjela u svijetu nogometa, svojim trudom i radom sada nas inspirira da slijedimo svoje snove i kroz svoj posao, ali i svakodnevicu. Upravo je Iva dio nove kampanje brenda Jana, koji je kao i uvijek do sada stao uz naše Vatrene i kad pobijeđuju i kad gube. Osim što kao službena voda HNS-a pruža potrebnu hidraciju i pravi je suigrač naše reprezentacije, Jana širi pozitivu limited edition bocama 0,5l s motivirajućim porukama Ive Olivari. Iva potpisuje citate koji putem Janinih boca šalju poruke međusobne podrške, zajedništva, ustrajnosti, motivacije i ohrabrenja čak i kada nije sve onako kako bismo željeli.

Upravo nam je ta suradnja bila motivacija da popričamo s Ivom koja nam je otkrila sve o sadašnjem stanju u reprezentaciji, ali i suradnji s Janom.

Kad jedno natjecanje završi, drugo je pred vratima.

  • Možete li nam malo objasniti kako sada izgleda vaš radni dan vezan uz poslove uz reprezentaciju?

Sada kad smo se vratili s Eura, malo ranije nego smo očekivali, završavam sve poslove vezane uz naš boravak u Njemačkoj. Zatvaram ovo poglavlje koje je iza nas, ali se istovremeno već pripremam za utakmice koje nam slijede na jesen. Već sljedeći tjedan putujem na inspekcijsku posjetu stadionima i potencijalnim hotelima u Varšavi i Glasgowu gdje na jesen igramo utakmice Lige nacija protiv Poljske i Škotske. Igramo i s Portugalom, ali to putovanje sam obavila još početkom svibnja. Tako je to u nogometu, jedno natjecanje završi, a već je drugo pred vratima.

  • Nažalost priča o Euru za nas je rano završila, no vjerujemo da ne gubite elan i motive i da ste već usmjereni na nova natjecanja?

Tužni smo svi i sigurno će trebati neko vrijeme da prebolimo tugu i da se emocije slegnu, ali naravno da ne gubimo elan i da gledamo u budućnost. Navijači u Njemačkoj su bili sjajni gdje god smo igrali, i u Berlinu i u Hamburgu i u Leipzigu. Svi ti navijači koji su došli bodriti svoju reprezentaciju su dodatni motiv da na jesen krenemo odlučni prema, vjerujem, novim uspjesima naše reprezentacije.

Journal_Jana-7
  • Ove godine odradili ste sjajnu suradnju s Janom, kako vam je bilo raditi na ovom projektu?

Bilo je to za mene sasvim novo iskustvo. Drago mi je da me Jana izabrala kao primjer žene koja radi i djeluje u pretežito muškom okruženju. Nadam se da sam uspjela mladim djevojkama biti dodatni motiv da se u životu bave onim što doista vole i žele, i ako je to tako onda je ova kampanja ispunila svoju svrhu.

Journal_Jana-32
  • Otkud vi svakodnevno crpite inspiraciju za svakodnevicu?

Kao što kaže jedna od mojih poruka na bočici Jane uvijek sam okružena mladim, vedrim ljudima i to je moja snaga. Rijetko koji posao se može usporediti s ovim što ja radim, jer rijetko koji pruža toliko ponosa, sreće i veselja koje sam ja doživjela uz našu reprezentaciju. Nažalost i tuge, ali i tuga je dio sporta i života.

Journal_Jana-26
Journal_Jana-10
Journal_Jana-25
  • Kako se najviše volite odmarati?

Volim Jadran, volim otići na naše more. Tamo mi je lijepo. Volim ići na koncerte, veselim se Bruce Springsteenu u Londonu krajem mjeseca.

  • Unos dovoljne količine vode dnevno iznimno je važan, pazite li i vi na to?

Trudim se iako moram priznati da se često dogodi da se dovoljno ne hidriram, ali naročito u vrućim danima nastojim unijeti dovoljno tekućine.

Journal_Jana-16
  • Kako bi postigli neke ciljeve u životu važno je imati oslonac i potporu, tko su vaši oslonci?

U privatnom životu to je obitelj, moja djeca. Dok su bili mali ponekad je doista trebao čarobni štapić za uskladiti private i poslovne obaveze, ali uz dobru organizaciju i podršku naročito moje mame sve je nekako prošlo u najboljem redu. U Savezu imamo obiteljsku atmosferu, što je važno naročito u posebno stresnim i zahtjevnim situacijama. Imam i sreću da su izbornik Zlatko Dalić i predsjednik Saveza Marijan Kustić osobe s kojima je lako surađivati i koji me maksimalno podržavaju u onome što radim.

  • Je li teško u današnjem svijetu i ovom ubrzanom tempu koji traži savršenstvo ostati svoj i autentičan?

Biti autentičan znači biti ono što jesi, biti iskren i prihvaćati sebe sa svim svojim vrlinama, ali i manama. Treba biti hrabar i slijediti svoj put, što nije uvijek jednostavno, ali mislim da je ispravno, i da nas na kraju dana činim sretnima. Ne možemo se uvijek svima svidjeti i ne treba se time zamarati.

  • Je li jednostavno biti žena u nogometu i što biste poručili svima koji kreću u neku vrstu karijere koja se na prvu ne čini uobičajena?

U sportu sam od rane mladosti i sport mi je puno pomogao u životu. Naučio me mnogim životnim vrijednostima, ali i poštivanju autoriteta, disciplini i dobroj organizaciji. Sve to mi je puno pomoglo u ovome što danas radim. Sport je izvrstan alat za rušenje predrasuda u društvu jer spaja ljude bez obzira na njihovu rasu, vjeru ili spol. I na tome kao društvo svi moramo inzistirati jer kao što kaže još jedna od poruka na Janinoj bočici „kvaliteta i profesionalnost trebaju biti jedini kriterij za uspjeh“.

Journal_Jana-17

Osjeti svoje ja

Nove Jana bočice sa specifičnim porukama Ive Olivari, tu su da nas motiviraju i inspiriraju u našoj svakodnevici i pri igranju važnih dnevnih utakmica. Jana je dio našeg životnog stila. Bez bočice vode ne izlazimo iz kuće i ne pada nam napamet krenuti u dan. Ona je naš vjerni pratitelj i suputnik, a kroz pozitivne poruke i motivator za sve akcije i reakcije koje nas taj dan čekaju. Često svi oko nas vide samo rezultat, no ono što je izvan reflektora ili u pozadini svega, znamo samo mi. Ako smo se vratili sebi, tu ćemo pronaći snagu da možemo ići hrabro naprijed. Onakvi kakvi uistinu i jesmo, bez tuđih očekivanja.

Jana – nova etiketa nastala uz pomoć umjetne inteligencije

Jana nam služi kao primjer i inspirira nas na povratak sebi, potiče na odbijanja tuđih projekcija, etiketa i kalupa (i kroz suradnju s Ivom Olivari) vraća se svom izvoru, svojoj originalnoj etiketi. Pritom istražuje nove tehnologije koristeći tehnologiju AI-a uz s pomoću koje redizajnira originalnu etiketu iz 2002. godine, koja prikazuje sliku hrvatskog umjetnika naive Ivana Rabuzina. Osim očite poveznice s prirodom, inspiraciju smo u njegovim djelima pronašli i upravo zbog jasnog identiteta i prepoznatljivog „ja“ koje je utkao u svaku svoju sliku.

Journal_Jana-33

Foto: Martina Movrić, Instagram

Učitati još
Zatvori