Europsko nogometno prvenstvo: Evo kad su sve bitne utakmice, ali i gdje javno možete bodriti Vatrene
Europsko nogometno prvenstvo: Evo kad su sve bitne utakmice, ali i gdje javno možete bodriti Vatrene

Europsko nogometno prvenstvo: Evo kad su sve bitne utakmice, ali i gdje javno možete bodriti Vatrene

Sutra službeno kreće nogometna ludnica! Počinje Europsko nogometno prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj, a trajat će od 14. lipnja do 14. srpnja. Spremni smo na bodrenje naše reprezentacije, a s obzirom i na blizinu natjecanja, sigurni smo da će mnogi i otputovati u Njemačku. Zato smo na linku objedinili sve vodiče po gradovima u kojima se natjecanje održava. Za one koji će Vatrene gledati na ekranima, na jednom mjestu donosimo sve bitne datume kada Hrvatska igra te gdje sve možete gledati utakmice.

Euro 2024

Bitni datumi

Hrvatska reprezentacija prošle jeseni se kvalificirala na Europsko nogometno prvenstvo i nalazi se u skupini B. Ostale zemlje koje su izvučene te s kojima će Hrvatska igrati su Španjolska, Italija i Albanija. Naizgled teška skupina u kojoj se nalaze i svjetski prvaci, no Vatreni se itekako mogu nositi s najjačim reprezentacijama i to su u prošlosti i pokazali. Evo datumi kada sve Hrvatska igra te protiv koga:

  • subota, 15. lipnja u 18 sati: prva utakmica koju Hrvatska igra je protiv Španjolske. Igraju je na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Riječ je o stadionu na kojem je Hrvatska igrala i svoj prvi susret na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.
  • srijeda, 19. lipnja u 15 sati: četiri dana kasnije, u Hamburgu, Hrvatska će igrati protiv Albanije na Volksparkstadionu.
  • ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat: za kraj, Hrvatska će se suočiti s Italijom u Leipzigu u Red Bull Areni
Euro 2024

Ostali datumi

Ako Hrvatska prođe skupinu kao prva plasirana reprezentacija skupine, onda će se u osmini finala sukobiti s jednom od trećeplasiranih reprezentacija skupina A, C, D, E, F. Osvojili li Hrvatska svoju skupinu, osminu finala igrat će 30. lipnja u Kölnu. U slučaju da se Hrvatska smjesti na drugo mjesto skupine, tada je u osmini finala čeka drugoplasirana reprezentacija skupine A. To može biti Njemačka, Škotska, Mađarska ili Švicarska, a utakmica će se onda igrati 29. lipnja u Berlinu. Ako se Hrvatska pak smjesti na treće mjesto skupine, onda će svog protivnika saznati tek kada se odigra utakmica trećeg kola protiv Italije.

Četiri utakmice četvrt finala održavaju se 5. i 6. srpnja, polufinale 9. i 10. srpnja te finale 14. srpnja.

Gdje gledati utakmice?

Ako niste nabavili ulaznice za Euro 2024, sve ćete naravno moći pratiti na drugom programu HRT-a i platforme HRTi koje će prenositi sve uživo, ali mnogi gradovi organiziraju i javno gledanje.

Zagreb

Kao i uvijek, utakmice ćete moći gledati na Trgu bana Josipa Jelačića. Pozornica će biti istočno od Manduševca, a organizirat će se i zabavni program sa 16 koncerata. Bina će tamo stajati kroz cijelo prvenstvo, a svi se nadaju i 15. srpnja za doček Vatrenih. Također, trenutno traju brojni festivali po metropoli koji će također prenositi utakmice s Hrvatskom. Već ove subote možete na Beats&Bites na Mažurancu bodriti Vatrene.

Split

I Split će javno navijati za Vatrene. Gledanje je organizirano u sklopu Kolur Zvončaca na Zapadnoj obali.

Rijeka

Riječani će sve utakmice s Hrvatskom moći pratiti na Kontu, na Titovom trgu u velikom prijenosu.

Varaždin

A Varaždin organizira javno gledanje svih utakmica s Eura, ne samo onih s Hrvatskom. Varaždinci će utakmice pratiti na Europskom trgu uz ponudu pića i zalogaja, a sve počinje sutra s otvorenjem prvenstva i utakmicom između Njemačke i Škotske.

Dubrovnik

Dubrovnik se također priprema za navijačku ludnicu gdje će građani i ostali posjetitelji Vatrene javno bodriti u Ljetnom kinu Lapad. Organiziran je i glazbeni program te hrana i piće, a ulaz je besplatan.

Šibenik

U Šibeniku ćete utakmice s Hrvatskom moći gledati na zapadnoj tribini stadiona Šubićevac. Ulaz je besplatan i bit će otvoren sat vremena prije početka svake utakmice, a na stadionu će biti postavljeni štandovi s hranom i pićem. Za sad je planirano javno gledanje samo utakmica skupine.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori