Održano je proglašenje top 50 restorana svijeta za 2024. godinu. Donosimo popis najboljih
Održano je proglašenje top 50 restorana svijeta za 2024. godinu. Donosimo popis najboljih

Održano je proglašenje top 50 restorana svijeta za 2024. godinu. Donosimo popis najboljih

Dugo iščekivano, glamurozno proglašenje najboljih restorana svijeta The World’s 50 Best Restaurants 2024 sinoć je održano u hotelu Wynn u Las Vegasu. 50 najboljih restorana svijeta pažljivo odabire žiri od 180 stručnjaka iz ugostiteljske industrije, što ga čini globalno priznatom referencom koja pokazuje vodeće trendove visoke gastronomije.

Na listi su se ove godine pojavili neki novi restorani, a visoka mjesta su zauzeli dobro poznati vodeći restorani koji svoje mjesto na vrhu drže već godinama. Zanima li vas gdje se smjestila Hiša Franko te tko je zauzeo prvo mjesto, ostanite s nama.

 

 

Najbolji restoran na svijetu je…

Chefovi Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas ove godine zaista imaju razloga za slavlje. Osim što su proslavili 10-u obljetnicu restorana, dobili su i najveću nagradu za svoj rad – njihov restoran Disfrutar u Barceloni  proglašen je najboljim restoranom na svijetu za 2024. godinu.

10 najboljih

Među 10 najboljih restorana na svijetu nalaze se redom:

  1. Disfrutar, Barcelona
  2. Asador Etxebarri, Atxondo
  3. Table by Bruno Verjus, Paris
  4. Diverxo, Madrid
  5. Maido, Lima
  6. Atomix, New York
  7. Quintonil, Mexico City
  8. Alchemist, Copenhagen
  9. Gaggan, Bangkok
  10. Don Julio, Buenos Aires

Hiša Franko na 48. mjestu

Hiša Franko se s prošlogodišnjeg 32. mjesta na ljestvici 50 najboljih restorana svijeta pomaknula na 48. mjesto. Chefica Ana Roš Sloveniju je postavila na gastronomsku kartu svijeta nakon što je 2017. proglašena najboljom kuharicom svijeta.

Foto: Instagram (@theworlds50best)

Učitati još
Zatvori