Najbolji noviteti koje ove jeseni jedemo u zagrebačkim restoranima i pekarnicama
Najbolji noviteti koje ove jeseni jedemo u zagrebačkim restoranima i pekarnicama

Najbolji noviteti koje ove jeseni jedemo u zagrebačkim restoranima i pekarnicama

Dolaskom jeseni, stigle su nam i željno iščekivane namirnice, a naši najdraži restorani i pekarnice u Zagrebu iz svojih su kuhinja izbacili primamljiva jela i slastice. Od toplih, kremastih juha, do slasnih pizza i pekarskih proizvoda, pa sve do kompleksnijih sezonskih jela, izdvojili smo sve što ovih dana u Zagrebu jedva čekamo probati.

Baklavica i Cinnamon Roll, Boogie Lab

Boogie Lab je ponovno izbacio novitete o kojima priča cijeli grad. Boogie cimet rolica punjena je džemom od jabuka s komadićima jabuke, a ukrašena je kremom od cimeta.

Baklava Pro Max, odnosno baklava s Boogie twistom, drugi je hit proizvod – u hrskavo tijesto stavljaju punjenje od badema i pistacije te kremu od mozzarelle.

Kukuriku, kroasan od kadulje i šljive

Najnoviji pekarski adut dolazi nam iz omiljene pekarnice Kukuriku, a riječ je o kroasanu s kremom od kadulje i domaćim džemom od šljiva.

Boogie Lab, novi meni

Osim pekarskih novosti, baklavice i cimet rollica, Boogie je ovih dana predstavio i nova jela. Tu je trilja na kremi od graška s uljem paprike i orzom, zatim pečena brokula na kremi od češnjaka i badema s umakom od inćuna te burrata s pršutom, voćem i pistacijama, koja dolazi uz salaticu i kruh.

Od manjih zalogaja u ponudi su panisse od leće s coulisom od paprike, umakom od graška i limete, ukiseljeni luk i orasi i Boogie dipovi; tuna u savuru, pileći parfait, hummus od cikle, krema od batata i suncokretovih sjemenki, ukiseljeni luk i krastavci a uz njih dolaze krekeri, grissini i kruh.

Bistro 96, Juha od luka

Bistro 96 je gastronomsko osvježenje u Zagrebu koje donosi autentični francuski kulinarski doživljaj. Iako je cijeli bistro nov, pa je tako i ponuda nova, moramo izdvojiti francusku juhu od luka kao ultimativan jesenski comfort food.

Papavero, Contemporanea Pizza

Jedna od najboljih zagrebačkih pizzeria, Papavero Pizza & Food Lab, u jesensku je ponudu uvrstila Contemporanea Pizzu. Dolazi u neodoljivoj kombinaciji sourdough tijesta, aromatičnih šumskih gljiva te sočne i slasne porchette. Mljac!

Krem juha od gljiva i kestena, Pod Zidom

Najfinije jesenske, šumske namirnice, gljive i kesteni, zvijezde su kremaste juhe restorana Pod Zidom. Uz kestene i gljive dolazi i ulje od gljiva te praline krema od kestena.

Noel Bread & Deli, lisnato bosiljak-parmezan

U Noel Bread & Deli baš su stigle dvije delicije, slatka i slana. Slatka opcija je lisnato s kremom od naranče, cimetom, klinčićima i orasima, no posebno nas je privukla slana opcija; lisnato s grana padanom i bosiljkom!

Mali Bar

Mali Bar voli sezonska jela, a volimo ih i mi! U ponudu su uveli rotolo od buče, kravljeg sira i špinata s bešamelom pangratatom i prženom kaduljom.

Foto: Instagram, Boogie Lab

Učitati još
Zatvori