Pravim foodiejima ništa ne može zamjeniti ljetnu sezonu; sezonu rajčica, tikvica, patliđana, paprika, krastavaca… Najukusnije delicije nastaju upravo od svježih sezonskih plodova iz vrta. Sretnici koji imaju vrtove znaju kakav je neopisiv osjećaj prošetati vlastitim vrtom, ubrati nekoliko zrelih plodova i odmah od njih napraviti ručak. Ljeti, kada se jednostavna i brza jela cijene više, kada se nikome ne pali pećnica, svježe povrće je savršeno za brza, a okusima bogata jela. Novi gastro trend zove se Summer Garden Pasta, a mi vam u nastavku donosimo recept.
Summer Garden Pasta
Društvene mreže preplavili su videi pripreme Summer Garden Paste, odnosno tanke tjestenine (popularno zvane angel hair) sa svježim cherry rajčicama, bosiljkom i dodacima poput sira i češnjaka. Ovaj recept proslavila je američka kuharica Ina Garten, a na njenoj web stranici možete pronaći i slične popularne recepte.
U svoju Summer tjesteninu možete ubaciti i druge ljetne plodove poput nasjeckanih paprika, svježih krastavaca ili patliđana, no trenutno najpopularnija verzija je upravo ona najjednostavnija.
Ljeto na tanjuru
Summer Garden Pasta je prava definicija ljeta na tanjuru – hladna salata od tjestenine s dozom svježine najboljih ljetnih namirnica.
Sastojci:
- tjestenina (najtanji spaghetti)
- cherry rajčice
- svježi bosiljak
- mozzarella
- Grana Padano
- češnjak
- maslinovo ulje, sol
Postupak:
- Cherry rajčice narežite na četvrtine, marinirajte u bosiljku, maslinovom ulju i češnjaku. Dodajte sol. Ostavite da se marinira 4 sata.
- Skuhajte spaghette i umješajte ih u smjesu rajčica.
- Dodajte mozzarellu i Grana Padano.
- Poslužite hladno i uživajte.
Foto: Instagram