Ovo je najgledanija serija u SAD-u: Upravo je stigla i njezina druga sezona
Ovo je najgledanija serija u SAD-u: Upravo je stigla i njezina druga sezona

Ovo je najgledanija serija u SAD-u: Upravo je
stigla i njezina druga sezona

Prosječno 11 milijuna gledatelja u SAD-u je privukla svaka epizoda serije Tracker, čime je ona postala najgledaniji nesportski naslov u
Nielsenovom izvješću o 100 najgledanijih sadržaja emitiranih u udarnom terminu i kabelskih serija u sezoni 2023.-24.
Ovaj podatak posebno je zanimljiv ako uzmemo u obzir da je najgledanija nova serija od Očajnih kućanica (Desperate Housewives), koje su se na malim ekranima pojavile još 2004. godine.
Tracker
Tracker

O čemu se radi?

Glavna uloga u seriji Tracker povjerena je američkom glumcu Justinu Hartleyju koji je utemeljio tragača Coltera Shawa. Ovaj vuk samotnjak preživljava putujući zemljom kao tražitelj nagrade (rewardist), koristeći svoje vještine praćenja i snalaženja u prirodi kako bi pomogao privatnim subjektima, kao i policiji razriješiti različite zadatke. Pritom nastoji i izgladiti narušene obiteljske odnose, a njegove pokušaje pratimo kroz 13 epizoda prve sezone.

Uz Hartleyja, u seriji su istaknute uloge ostvarili i Robin Weigert te Abby McEnany.

Tracker
Tracker

Naslov koji obara rekorde

Serija Tracker prikupila je mahom pozitivne kritike, premda u iskazivanju pozitivnih komentara mahom prednjači kritika. Zbog spomenutih je obnovljena za drugu sezonu koja je 13. listopada stigla na male ekrane, točnije mrežu CBS. Našeg glavnog junaka čekaju novi zadatci zbog kojih će putovati diljem sjevernoameričkoga kontinenta. Druga sezona donosi i povećanje broja epizoda pa nas čekaju 22 epizode.

Zanimljivo, prvi je naslov u posljednjih pet godina koji je s trona najgledanijih serija u prime timeu uspio skinuti NCIS, serijal koji je trenutno u svojoj 21. sezoni prikazivanja. A fascinantan je podatak da i dalje uspješno privlači publiku pa tako ima više od 9,2 milijuna gledatelja na tjednoj bazi. Zanimljivo, upravo danas pristiže njezina 22. sezona, dok znatno starije epizode pratimo i na našim malim ekranima. A tu je i spin-off o detektivu Gibbsu, o kojem više možete saznati na linku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori