Kako se uhvatiti u koštac s najomraženijim kućnim zadatkom? Imamo rješenje
Kako se uhvatiti u koštac s najomraženijim kućnim zadatkom? Imamo rješenje

Kako se uhvatiti u koštac s najomraženijim
kućnim zadatkom? Imamo rješenje

Rijetki su oni koji na spomen čišćenja skaču od sreće i veselja. Ipak, to ne mora biti beskrajan i naporan zadatak. Zapamtite – jednom kad se prašini izgubi svaki trag i transformirate svoj dom u oazu mira i ljepote, preplavit će vas osjećaj ponosa i zadovoljstva.

ARF, ciscenje, kuhinja_unsplash (1)
ARF, ciscenje, kuhinja_unsplash (2)

Čistoća je na nama

Čišćenje predstavlja više od još jedne kućanske dužnosti u nizu koja se mora odraditi. Zato ono više ne mora biti nemoguća misija. Navucite rukavice i hrabro se suprotstavite prljavštini jer vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta s kojima će vaš dom zablistati bez prevelikog truda.

Prije nego što započnete, bitno je imati dobar plan jer pola posla je već odrađeno ako ste se dobro pripremili. Opskrbite se pravim sredstvima za čišćenje koja će vam biti pouzdan partner u eliminiranju prljavštine, prašine i tvrdokornih mrlja. Zatim odredite prioritete u čišćenju i podijelite poslove.

Kuhinja, Arf_unsplash

Više glazbe, manje prašine

Savjetujemo da krenete od prostorija u kojima najčešće boravite, primjerice, kuhinje i dnevnog boravka. To su prostorije kojima treba posvetiti najviše brige i pozornosti kako bi blistale svaki dan i bile spremne za svako sljedeće korištenje bez straha od bakterija i zaostalih mrlja. Dakle, površine koje se najčešće dodiruju trebale bi uvijek biti čiste – u tome će vam pomoći redovito brisanje prašine i pranje podova. Tek nakon toga i uz postojeći plan i program, možete preobraziti i ostatak svog doma.

Još jedan odličan savjet da čišćenje ne bude mrsko i naporno jest da slušate glazbu. Pustite svog najdražeg izvođača dok usisavate i zaplešite dok brišete prašinu. S druge strane, možete uvijek pustiti i podcast ili audio knjigu dok obavljate generalku pa čišćenje može biti zabavan način učenja. Ne samo da ćete obaviti ono što morate već ćete se osjećati bolje. Jer, tko je rekao da uživanje i čišćenje ne idu ruku pod ruku?

Arf, kuhinja, ciscenje_iStock

Higijena je pola zdravlja

Današnji tempo života u najmanju ruku je užurban pa ako ipak ne možete redovito odvojiti vrijeme za generalno čišćenje doma, to ne znači da ne možete uspješno održavati higijenu doma.

Najvažnije je da svaki dan brišete površine koje stalno koristite – radnu ploču u kuhinji, prljavo suđe, tuš ili kadu i kuhinjski pod. Ovo vam neće samo olakšati život, već će vas i vaše bližnje zaštititi od bolesti i infekcija. Bezbrižno ćete moći uživati u gledanju filmova i druženju s prijateljima dok sve oko vas blista.

Arf_PR (3)
Arf_PR (1)

Rukavica je bačena!

Iako je bitka protiv nečistoće naizgled teška, uz pravog partnera, iz svake od njih ćete izaći kao pobjednik i nećete moći odoljeti izazovu. Upravo zato je Arf preuzeo inicijativu kako bi vas potaknuo na borbu protiv nečistoće u vlastitom domu. Svaka generalka proći će bez napora, a prozori, ogledala, visokosjajne površine, umivaonici, slavine, tuševi, sudoperi, vrata, plastificirani namještaj i kuhinjske opreme bit će savršeno čisti i sjajni.

Postanite predvodnik promjene i suprotstavite se mrljama, prljavštini i svim ostalim nečistoćama zajedno s partnerom koji vas nikada neće izdati. Jednom kada bacite rukavice, prava zabava se nastavlja.

Arf_PR (2)

Foto: PR, iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori