Ovo su idealne europske destinacije za proljetno putovanje s prijateljicama
Ovo su idealne europske destinacije za proljetno putovanje s prijateljicama

Ovo su idealne europske destinacije za
proljetno putovanje s prijateljicama

Girls trip! Putovanja s prijateljicama su naša omiljena aktivnost. Topliji, proljetni dani podrazumijevaju i naše pregledavanje aplikacija za putovanja i bukiranje letova i smještaja. Nedavno smo otkrili koje su to lokacije idealne za mother-daughter putovanje, a sada je vrijeme za putovanje s prijateljicama, a ovo su idealne europske destinacije za to.

Barcelona, Španjolska

Barcelona je uvijek dobra ideja. Kombinacija odlične gastro scene, uzbudljivog noćnog života i pješčanih plaža samo su neki od razloga zašto je Barcelona idealna lokacija za girls trip. Iako ovaj grad ima mnogo sunčanih dana u godini, te nije isključivo rezerviran za proljeće i ljeto, ako se pak želite okupati u moru, preporučujemo da let bukirate upravo sada. Barcelona je idealno mjesto i za beskrajne šetnje i wine & tapas momente. Putovanje s prijateljicama u Barcelonu je odličan izbor – i poželjet ćete ga ponoviti, bez sumnje. Na linku vam donosimo 10 razloga zašto želimo posjetiti Barcelonu.

Lisabon, Portugal

Lisabon je posljednjih godina sve atraktivnija turistička destinacija. Ovaj živ, šareni grad poznat je po odličnoj zabavi na svakom koraku, kao i brojnim gastronomskim užicima. Ako planirate s prijateljicama otputovati u Lisabon, predlažemo da odsjedate što centralnije, budući da vas očekuje mnogo šetnje – i to uzbrdo. Od hrane, nezaobilazan je desert Pastel de Nata. Tu su i atrakcije poput vožnje čuvenog tramvaja broja 28 koji prolazi pored svih važnijih znamenitosti Lisabona. Oduševit će vas azulejos – čuvene portugalske pločice čija je mini verzija odličan suvenir. Na linku vam donosimo lokacije koje ne smijete zaobići ako želite pojesti ukusan doručak ili popiti dobre koktele.

Pariz, Francuska

Iako Pariz uglavnom asociramo s romantičnim putovanjima, predstojnica Francuske odličan je izbor i za putovanje s prijateljicama. Razloga je mnogo. Od bezbroj bistroa i restorana u kojima možete uživati satima, promatrajući život i događanja oko sebe, preko knjižara, muzeja, sve do noćnog života. Pariz nudi sve, te ako je vaša ekipa prijatelja ona u kojoj vladaju suprotne estetike i očekivanja od putovanja, ne brinite. Pariz nudi podjednako uzbudljiv noćni život, koliko i umirujuće šetnje pored rijeke Seine. Ne propustite Cafe de Flore i Shakespeare and Company knjižaru – kod turista su popularne s razlogom.

Učitati još
Zatvori