U Splitu je otvorena Mendula, restoran s primamljivim brunch jelima i odličnom kavom
U Splitu je otvorena Mendula, restoran s primamljivim brunch jelima i odličnom kavom

U Splitu je otvorena Mendula, restoran s primamljivim brunch jelima i odličnom kavom

Mendula, štorija o spizi, restoran je zdrave hrane koji je ovih dana otovorio svoja vrata u Splitu. Na adresi Put Plokita 51, smjestio se predivno uređen lokal čiji ambijent već na samom ulazu odiše minimalizmom i jednostavnošću, a prirodni materijali i zemljani tonovi daju naslutiti i kakva se jela ovdje nude. Uoči otvorenja kratko smo porazgovarali s vlasnicom Anom Bošnjak koja nam je otkrila nešto više o njihovoj štoriji.

Mendula, štorija o spizi

Obiteljska priča počela je već prije 8 godina kad su otvorili Centar za mršavljenje Royal Gym. Kroz razgovore s klijentima i osobno iskustvo, shvatili su da je teško pronaći restoran koji jela priprema bez suncokretovog rafiniranog ulja, palminog ulja, bez prženja, bez brašna ili Vegete.
Željeli smo stvoriti mjesto gdje se svakodnevno može uživati u ukusnoj i nutritivno bogatoj hrani bez grižnje savjesti. I evo nas, nakon 8 godina rada s hranom, okusima, problematikom hrane i debljine – upustili smo se u avanturu zvanu: I zdrava hrana može biti ukusna. Naša štorija govori upravo o tome. Kroz naše obroke pričat ćemo štorije o nutritivno bogatoj hrani, s naglaskom na svježe, domaće, zdravo.

Ponuda

U Menduli nude doručak, brunch i ručak, pa tako možete kušati jela poput tortilja, sendviča, avokado tosta s poširanim jajima i lososom, salata, quicheva i voćnih zdjela.
Od slastica su u ponudi cheesecake bez laktoze, energetske pločice i muffini, a imaju i kreativna dnevna jela. Danas su primjerice na meniju njoke od mrkve s tikvicama i svježim sirom u umaku od vrhnja i kadulje. Obožavatelji kave mogu uživati u Hug & Punch kavi. Uz sva jela možete tražiti i kruh bez glutena, a neka jela dolaze i u verziji bez laktoze, samo je potrebno upitati osoblje.

Ponosni smo na to da su u našem restoranu jela koja ne sadrže rafinirane šećere i palmino ulje, a sva su pripremljena bez prženja i korištenja friteze.

Iz ponude ističemo vegetarijansku salatu od domaćeg grilanog kravljeg sira, quinoe, sezonske salate i umaka od pečenih crvenih paprika.

Uređenje interijera

Vlasnici Mendule, Toni, Ivan i Ana Bošnjak, sami su zaslužni za sve radove na Menduli. Kako su kod kreiranja jela pazili na svaki detalj, tako su se detaljno posvetili i uređenju prostora. Tako je Ana dizajnirala cijeli restoran, Toni je izvodio radove, a Ivan je bio zadužen za administrativne radove. Svatko je imao svoj zadatak i tome se maksimalno posvetio.

Da bi nam hrana bila ukusna, jako je važno da interijer oko nas bude smiren i oku ugodan. Dizajn i interijer restorana sami smo radili – radili smo po našem guštu, baš onako kako se nama sviđa i kako je nama ugodno, a vjerujem da će se svidjeti i drugima.

Sunčane i tople dane, osim u ugodnom interijeru, možete provoditi i na njihovoj ugodnoj terasi.

Mendula je otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 16, te subotom od 8 do 12. Za više informacija pratite njihov Instagram profil.

Foto: Mendula

Učitati još
Zatvori