Burrata je zapravo kremastija varijanta klasične mozzarelle, a originalno potječe iz grada Andria, u Murgiji na jugu Italije. Napravljena je tako da izvana izgleda kao klasična mozzarella, a kada se prereže nježna vanjska opna, iz nje izlazi stracciatella, kremasto punjenje nalik vrhnju. Blagog je okusa i vrlo efektna pri prezentaciji jela – ponajviše raznih salata i pizza.
Bijela loptica sira uvukla se u brojne lokale i supermarkete, gotovo ju je nemoguće zaobići. Posljednjih je godina vrlo popularna na društvenim mrežama, brojni su je restorani uvrstili u svoje ponude, a jedan od razloga je svakako taj da je s burratom prilično jednostavno pripremiti slasno jelo. Burrata je popularna jer je u isto vrijeme nevjerojatno jednostavna i luksuzna Ako ste ljubitelj, uz recept koji smo pronašli na Instagram profilu @convinoboard, pripremite je na nešto drugačiji, hrskaviji način.
Hrskava burrata
Ovo je najlakši način da poboljšate svoj burrata sir. Pripremljena na ovaj način, bit će hrskava izvana, a meka i topljiva iznutra.
Sastojci:
- burrata sir
- 3 žlice brašna
- 1 jaje
- 4 žlice krušnih mrvica
- sol i papar
Zagrijte pećnicu na 200. Osušite svoj sir burrata i ubacite ga u brašno, jaje i krušne mrvice (ako želite hrskaviju opnu, ubacite drugi put u jaje i mrvice). Stavite burratu na lim za pečenje i pecite je 10- 12 minuta. Kad je gotova, stavite hrskavu burratu na podlogu od pesta i cherry rajčica i uživajte!
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Foto: Pexels, iStock, Instagram (@convinoboard)