Ako volite burratu, njenoj hrskavoj verziji nećete moći odoljeti. Evo recepta
Ako volite burratu, njenoj hrskavoj verziji nećete moći odoljeti. Evo recepta

Ako volite burratu, njenoj hrskavoj verziji
nećete moći odoljeti. Evo recepta

Burrata je zapravo kremastija varijanta klasične mozzarelle, a originalno potječe iz grada Andria, u Murgiji na jugu Italije. Napravljena je tako da izvana izgleda kao klasična mozzarella, a kada se prereže nježna vanjska opna, iz nje izlazi stracciatella, kremasto punjenje nalik vrhnju. Blagog je okusa i vrlo efektna pri prezentaciji jela – ponajviše raznih salata i pizza.

Bijela loptica sira uvukla se u brojne lokale i supermarkete, gotovo ju je nemoguće zaobići. Posljednjih je godina vrlo popularna na društvenim mrežama, brojni su je restorani uvrstili u svoje ponude, a jedan od razloga je svakako taj da je s burratom prilično jednostavno pripremiti slasno jelo. Burrata je popularna jer je u isto vrijeme nevjerojatno jednostavna i luksuzna Ako ste ljubitelj, uz recept koji smo pronašli na Instagram profilu @convinoboard, pripremite je na nešto drugačiji, hrskaviji način.

burrata
burrata_Pexels

Hrskava burrata

Ovo je najlakši način da poboljšate svoj burrata sir. Pripremljena na ovaj način, bit će hrskava izvana, a meka i topljiva iznutra.

Sastojci:

  • burrata sir
  • 3 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • sol i papar

Zagrijte pećnicu na 200. Osušite svoj sir burrata i ubacite ga u brašno, jaje i krušne mrvice (ako želite hrskaviju opnu, ubacite drugi put u jaje i mrvice). Stavite burratu na lim za pečenje i pecite je 10- 12 minuta. Kad je gotova, stavite hrskavu burratu na podlogu od pesta i cherry rajčica i uživajte!

Foto: Pexels, iStock, Instagram (@convinoboard)

Učitati još
Zatvori