U četvrtak, 16. svibnja u restoranu Vila Rova u Malinskoj, na otoku Krku, chef Marin Pleše, proglašen talentom godine i vrhunski barmeni iz Peaches & Cream bara pripremaju vam poseban doživljaj – večeru u četiri slijeda i koktele koji će popratiti okuse svakog tanjura. Jedinstvena večer zove se Krk na tanjuru & uparivanje slijedova s koktelima.
Krk na tanjuru koncept je večere gdje jednom mjesečno restoran Vila Rova svojim gostima nudi jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica tehnikama kuhanja iz cijelog svijeta.
Mladi talent godine
Chef Marin Pleše nedavno je osvojio trofej za mladog talenta godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, a Restoran Vila Rova uvršten je među 300 top restorana Hrvatske koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću. Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Šest Peaches & Cream koktela
Ovaj tjedan, večera će biti upotpunjena s koktelima Peaches & Cream barmena koji već niz godina predvode hrvatsku barsku scenu i ruše predrasude o koktelima kao šarenim slatkim pićima te s velikom ljubavlju mijenjaju poimanje koncepta koktela. Godinama se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, i postavljaju vrlo visoke ljestvice u kvaliteti ponude koktela. Sada donose svoju ekspertizu na Krk gdje će gosti moći uživati u 6 koktela koja su barmeni osmislili kako bi idealno popratili svaki slijed večere inspirirane Krkom.
Na meniju će se naći:
Brancin
Carpaccio od brancina / Marinirane Jadranske Kozice / Emulzija od Pinjola /
Marinirane Žute Rajčice / Dressing od Citrusa
~
Njoki i škampi
Domaći Njoki od Krumpira / Kvarnerski Škamp / Umak od Škampa / Pate de Brick
~
Janjetina
Sporo pečena janjeća koljenica / Pire od pastrnjaka /
Kupus i kiseljena gorušica / Crumble od cvjetače / Janjeća brizla
~
Presnac
Tortica sa svježom skutom / Sladoled od korice limuna / Hrskavo mlijeko
Info & rezervacije
4 slijeda+ 6 koktela 95,00 € po osobi
*Rezervirajte online na restoran-vila-rova.com ili telefonom na +385/51 866 100
Foto: PR