Tko od poznatih radi najbolju tjesteninu? Saznali smo na Pasta & Wine Journal Lifestyle Sessionu
Tko od poznatih radi najbolju tjesteninu? Saznali smo na Pasta & Wine Journal Lifestyle Sessionu

Tko od poznatih radi najbolju tjesteninu? Saznali smo na Pasta & Wine Journal Lifestyle Sessionu

Journal X KitchenAid X Konzum (12)

Tjestenina, od jajeta ili bez jaja, tanka ili debela, duga ili kratka, predstavlja nezaobilaznu komponentu mnogih kuhinja širom svijeta, pa tako i naše. Njezina raznovrsnost i prilagodljivost u različitim jelima čine je omiljenim izborom za mnoge kuhare i gurmane. Iako često od toga zaziremo, izrada domaće tjestenine ne mora biti dugotrajna ni komplicirana, naučili su to uzvanici još jednog Journal Lifestyle Session eventa naziva Pasta & wine Istrian Edition.

Uz pomoć chefa Marija Mandarića i glavne zvijezde – KitchenAid miksera, izrađivali su pljukance, tagliatelle, fuže, raviole i paccherie, u novootvorenom KitchenAid showroomu u Zagrebu. I dobro se zabavili!

Journal x KitchenAid x Konzum (6)

Na jednom smo mjestu okupili ljubitelje tjestenine u svim oblicima koji se slažu da je jedna od najljepših stvari kod tjestenine njezina svestranost. Može se kombinirati s različitim umacima, povrćem, mesom ili ribom, stvarajući beskrajne mogućnosti za ukusne obroke.

Ovoga puta za izradu tjestenine i sve umake uz koje je poslužena, koristili su proizvode iz Istre i Kvarnera, koje možete pronaći u Konzumu, poput istarske pancete, sira Gran Istriano i ulja s tartufima te se prepustili mašti i kreativnosti pri kuhanju! 

Journal x KitchenAid x Konzum (4)
Journal x KitchenAid x Konzum (4)
Journal x KitchenAid x Konzum
Journal x KitchenAid x Konzum (2)
Journal X KitchenAid X Konzum
Iva Radić i Mario Mandarić
Journal X KitchenAid X Konzum (5)
Iva Radić

Tko se sve okušao u izradi domaće tjestenine

Na opušteno druženje uz razmjenu novih znanja, koje je karakteristično za Journal Lifestyle Sessions evente, ovoga su puta stigli Jelena Perić, Lana Mandarić, Lucija Lugomer, Marko Vuletić, Meri Goldašić te Pedro i Iris Cekuš – svi odreda veliki zaljubljenici u hranu, posebno tjesteninu.

Chef Mario Mandarić vodio je radionicu i davao savjete pri izradi, te zajedno s Ivom Radić, osnivačicom portala Journal.hr, pripremao raviole. Meri Goldašić i Marko Vuletić okušali u izradi pljukanaca, Iris i Pedro radili su tagliatelle, Jelena Perić i Lucija Lugomer paccherie, a Lana Mandarić uživala je u pripremi fuža.

Journal x KitchenAid x Konzum
Iva Radić i Mario Mandarić
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
Iva Radić
Journal x KitchenAid x Konzum (5)
Mario Mandarić
Journal x KitchenAid x Konzum (3)
Jelena Perić
Journal x KitchenAid x Konzum (1)
Lucija Lugomer
Journal x KitchenAid x Konzum (2)
Meri Goldašić
Journal x KitchenAid x Konzum
Marko Vuletić
Journal x KitchenAid x Konzum (4)
Iris Cekuš
Journal x KitchenAid x Konzum (6)
Pedro Soltz
Journal x KitchenAid x Konzum (1)
Lana Mandarić
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal x KitchenAid x Konzum (6)

KitchenAid mikser u boji godine

Zašto smo se baš okupili u KitchenAid Showroomu i koristili upravo njihove proizvode? Naime, iza KitchenAid branda krije se ozbiljan pristup hrani, a svi proizvodi predstavljaju savršenu mješavinu profesionalne učinkovitosti, zanatske kvalitete i bezvremenskog dizajna. Osim ikone i najpoznatijeg proizvoda – samostojećeg miksera, u raznovrsnim živopisnim bojama, u novootvorenom KitchenAid showroomu na adresi ul. Kreše Golika 3, Zagreb, izloženi su i blenderi, multipraktici, ručni i štapni mikseri, tosteri, aparati i mlinci za kavu te kuhala za vodu. Ondje se svakako može pronaći najbolje od najboljeg KitchenAid branda.

Blue Salt

KitchenAid je zagovarao moć boje za poticanje kreativnosti od trenutka kad je predstavio prve boje svojih samostojećih miksera davne 1955. godine. Danas, KitchenAid boja godine uvijek obilježava poseban trenutak. Hladni tonovi ponovno doživljavaju procvat, pa je ovogodišnja boja godine, Blue Salt, savršena za neke nove okuse u vašem životu. Zato je ovoga puta baš ovaj mikser bio u spotlightu! 

Journal X KitchenAid X Konzum (9)

Samo ime Blue Salt nadahnuto je time kako prstohvat plave soli otvara vaša osjetila novim dubinama okusa. Nadahnjuje pustolovne kuhare, bez obzira na njihovo amatersko ili profesionalno kuharsko iskustvo, da svaki dan učine živahnijim hranjenjem svoje nezasitne želje za novim iskustvima, kako u kuhinji, tako i izvan nje.

Osnovni pribor Blue Salt miksera je zdjela od nehrđajućeg čelika zapremnine 4,7 l, zdjela od nehrđajućeg čelika zapremnine 2,8 l, mutilica s fleksibilnim rubom srebrnog premaza, kuka za tijesto srebrnog premaza, pjenjača i mutilica za tijesto srebrnog premaza s vodoravnim oštricama i strugač.

Uz KitchenAid moguće je nabaviti i komplet nastavka za valjanje tjestenine i rezača. Ovaj trodijelni set nastavaka za KitchenAid samostojeće miksere sastoji od nastavka za valjanje i tanjenje tjestenine s 8 postavki debljine (1 – najdeblja, 8 – najtanja), nastavka za izradu rezanaca širine 6.5 mm i nastavka za izradu rezanaca širine 2 mm. Nastavci su izrađeni od nehrđajućeg čelika, sigurno se i jednostavno pričvršćuju na čvorište za pričvršćivanje na bilo kojem KitchenAid samostojećem mikseru. Ovaj komplet dolazi s četkicom za čišćenje. Upravo su njega koristili gosti Journal Lifestyle Sessiona pri izradi raznih vrsta tjestenina. 

KitchenAid donosi boje u kuhinju jer boje čine ljude živima, daju energiju, smiruju, odražavaju njihovu osobnost – predstavljaju ih. U zagrebačkom showroomu stoga se može uživati u svim KitchenAid bojama i zasigurno pronaći nešto za sebe.

Journal x KitchenAid x Konzum (5)

Čim su ugledali šarene uređaje i kvalitetne istarske namirnice, ekipa se bacila na posao. Pedro Soltz je uz Marija Mandarića rado preuzeo ulogu chefa kuhinje i baš uživao u izradi tjestenine, dok se Lucija Lugomer, nakon pripreme pacchera prebacila na kuhanje ukusnih umaka – amatriciane, rozog umaka s cherry rajčicama i bosiljkom te bijelog umaka s tartufima.

Journal X KitchenAid X Konzum
Journal x KitchenAid x Konzum (6)
Journal x KitcheAid x Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum
Journal x KitcheAid x Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
Journal x KitcheAid x Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
Journal x KitcheAid x Konzum
JournalxKitchenaidxkonzum
Journal X KitchenAid X Konzum
Journal x KitcheAid x Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
Journal x KitcheAid x Konzum
Journal X KitchenAid X Konzum (10)
ournal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal x KitchenAid x Konzum (2)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)

Najbolje iz Istre i Kvarnera

Ništa ne bi bilo moguće bez vrhunskih proizvoda koje je za radionicu domaće tjestenine omogućio Konzum. U sklopu platforme Najbolje iz Hrvatske, kojom Konzum još od 2020. godine dodatno podržava domaće proizvođače i konzumaciju domaćih proizvoda, ovaj put pojedinačni fokus usmjeren je na predstavljanje najvećih zavičajnih regija naše zemlje – Dalmacije, Istre, Kvarnera, Slavonije i kontinentalne Hrvatske – s ciljem isticanja njihovih gastronomskih specifičnosti i bogatstva okusa.

Na novo gastronomsko putovanje krenulo se iz naše najjužnije regije – Dalmacije, a sada su na redu Istra i Kvarner. Ove dvije regije popularne su destinacije velikog broja turista koji, osim u prirodnim ljepotama, uživaju u tradicionalnim mesnim i ribljim specijalitetima, vrhunskim vinskim sortama, maslinovom ulju te u brojnim drugim delikatesama i poslasticama.

Ovom kampanjom Konzum želi doprinijeti očuvanju tradicije u lokalnoj proizvodnji te dati podršku malim proizvođačima koji će upravo preko Konzumovih polica pronaći put do srca hrvatskih kupaca.

Konzum je pripremio tematski katalog koji vrijedi sve do 31. svibnja, kao i posebnu internetsku stranicu na kojoj su istaknuli proizvode iz Istre i Kvarnera, a na kojoj možete pronaći i inspiraciju za pripremu brojnih jela iz ovih regija.

Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal x KitchenAid x Konzum (4)

Pasta & Wine & more…

Kako se uz tjesteninu odlično slaže i vino, a i priliči jednom Pasta & Wine eventu, Konzum se pobrinuo da gosti uživaju u Franković Malvaziji i Chardonnayu. Za ljubitelje piva, našlo se tu i odlično istarsko San Servolo pivo, a svi su uzvanici uživali i u čašici Teranina Rossi, likera proizvedenog od autohtone istarske sorte vina teran, obogaćenog maceracijom šumskog voća i biranim začinima.

Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)
Journal X KitchenAid X Konzum (12)

Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji Journal Lifestyle Session eventa. Hvala KitchenAid i Konzum.

Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji novog izdanja.

Zahvaljujemo KitchenAid Showroomu na lokaciji za održavanje eventa.

Zahvaljujemo klijentima KitchenAidKonzum koji su omogućili i realizaciju dva Journal goodie baga.

A u dva goodie baga Journal Lifestyle Sessiona zavirite OVDJE.

 

Foto: Matej Rebernišak, Luka Rebernišak

Grafičko oblikovanje: Ante Begić

Učitati još
Zatvori