Pistachio bread: otkrivamo gdje ga u Zagrebu možete kupiti, a imamo i recept
Pistachio bread: otkrivamo gdje ga u Zagrebu možete kupiti, a imamo i recept

Pistachio bread: otkrivamo gdje ga u Zagrebu
možete kupiti, a imamo i recept

Već godinama banana bread je jedna od najpopularnijih slastica. Obožavamo ga jer je priprema jednostavna i brza, kolač je sočan, možemo ga obogatiti čokoladom, orašatim plodovima ili voćem, a osim toga, uz malo truda može biti i iznimno zdrava poslastica. Osim banana breada, tu su i njemu slični kolači, pumpkin bread i lemon loaf, a čini nam se kako titulu najpopularnijeg trenutno nosi – pistachio bread.

pistacija kruh

Za pripremu ovog kolača od pistacija trebat će vam 10-ak minuta, a ostatak odrađuje pećnica. Ako ipak niste u moodu za pečenje kolača, bez brige, otkrili smo gdje ga u gradu možete pronaći već ispečenog. Brunch bar Balance na Bijeničkoj cesti peče odličan pistachio bread koji je obogaćen divnom kremom od pistacija te posipan sitnim komadićima pistacija.

Recept za pistachio bread

Sastojci:

  • 1 cup + 2 žlice neslanih pečenih pistacija
  • 3 velika jaja
  • ¾ cup šećera
  • 1 žlica limunove korice
  • ¼ žličice soli
  • ¾ cup maslinovog ulja
  • ¼ cup mlijeka
  • 1 ¼ šalice bijelog brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180. Namastite kalup za pečenje te ga obložite papirom za pečenje.
  2. U procesoru nasjeckajte pistacije na komadiće – izdvojite dvije žlice pistacija sa strane za dekoraciju, a ostatak sasvim usitnite.
  3. Dodajte šećer, limunovu koricu i sol te miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte jaja i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
  4. Polako dodajte maslinovo ulje i mlijeko, na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo.
  5. Smjesu prelijte u kalup i po vrhu pospite pistacije koje ste ostavili sa strane.
  6. Pecite 50-60 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena na sredinu kolača ne izađe čista.
  7. Ohladite i poslužite. Dobar tek!
pistacija kruh
pistacija kruh

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram (Balance brunch)

Učitati još
Zatvori