Popularan azijski street food restoran, SOI fusion, već je godinama sinonim za odličnu hranu u Zagrebu. Ugodan i opušten ambijent, kreativna ponuda jela i craft pića – nude sve što je potrebno za super provod s društvom.
Ovih je dana ekipa SOI fusiona u ponudu je uvrstila i brunch, no potpuno drugačiji od svih ostalih u gradu – Asian Brunch Foundation je jedini azijski i najveći open-air brunch u gradu. Poslužuje se na Swanky terasi svaki dan osim nedjelje od 8 do 12.
Brunch jelovnik
Hrana je bazirana je na nešto bližem Istoku od onog kojim se SOI do sada bavio, iako i dalje u fusion varijanti s utjecajem ostatka Azije i nekih drugih kontinenata.
U ponudi su i slatka i slana jela, a cijene svih jela kreću se između 7 i 9 eura. Nude jednostavnija jela poput hummusa od slanutka (posipanog egipatskim dodatkom od orašastih plodova i začina s ukiseljenim crvenim lukom) i labneh namaza (cijeđeni jogurt namaz s poširanim jajem, a sve skupa začinjeno kineskim chili crunchem i zhoug umakom koji dolazi iz Jemena).
U ponudi su još i tamagoyaki buns (bao peciva koja su poslužena s japanskim omletom i hrskavom pancetom), no fusion scrambled eggs (kajgana sa šunkom, sirom ili povrćem i salaticom te naan kruhom), zatim kimchi shakshuka (šalša od paprike i rajčice s kimchijem, jaja i naan kruh), a posebno zanimljiva jela su Dutch baby & fried chicken (njihova verzija Chicken & waffles – dutch baby je američka palačinka iz pećnice, piletina je karaage (japanska marinirana i pržena u škrobu i panku), a umjesto javorovog sirupa preljev je njihov domaći sweet chili i maslac s chili crunchem iz vlastite proizvodnje. Većina jela se poslužuje uz naan kruh koji je idealan za močenje u razne umake
U slatkoj ponudi su chia pudding s kokosom, goji bobicama, voćem, bademima i sojinim mlijekom, te french toast punjen kremom od kokosa i pandana uz dodatak svježeg bobičastog voća.
Kako bi brunch bio potpun tu je i bogata ponuda pića, od specialty kava, matche i domaćih limunada i ledenih čajeva, pa sve do brunch koktela poput Aperola, Huga, Mimose i posebno zanimljivog koktela Swanky green s kiwijem!
Foto: Vedran Bošković / Seasoned with love